Δανεισμός της Ελλάδας από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Εκτύπωση

Δανεισμός της Ελλάδας από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.


12/4/10
της Γιώτας Μαστάθη

Στήριξη της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ανακοινώθηκε εχθές από τους εκπροσώπους τους Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και Όλι Ρεν αντίστοιχα.

 

Η Ε.Ε. προτίθεται να παραχωρήσει δάνειο στη χώρα μας του ύψους των 30 δις ευρώ με επιτόκιο 5%, ενώ πρόσθετη οικονομική βοήθεια με 15 δις ευρώ θα έχουμε από το Δ.Ν.Τ. με χαμηλότερο ωστόσο επιτόκιο περίπου 3%. Το σύνολο δηλαδή του ποσού δανεισμού αγγίζει τα 45 δις για φέτος.

Κρίσιμα πάντως θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα από την κυβέρνηση, καθώς, από την αντίδραση των αγορών σήμερα θα εξαρτηθεί ο χρόνος κατά τον οποίο η Αθήνα θα ζητήσει επίσημα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Η σύσκεψη στις Βρυξέλλες με θέμα το κοινό πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα που διεξάγεται σήμερα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ελληνικών αρχών θα λύσει πολλές απορίες τόσο του κράτους όσο και των πολιτών αφού θα συζητηθούν όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν, όπως ο τρόπος και ο χρόνος δανεισμού, οι πιθανές κυρώσεις αν δεν τηρηθεί η συμφωνία και πολλά πολλά άλλα για τα οποία όλοι εμείς αναμένουμε απαντήσεις για να ενημερωθούμε.
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία