Υψηλές απαιτήσεις από τις περιζήτητες σχολές

Εκτύπωση

Υψηλές απαιτήσεις από τις περιζήτητες σχολές


12/4/10


της Γιώτας
Μαστάθη
Ευτυχές γεγονός σημειώνει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη μεγάλη αύξηση των αριστούχων. Ωστόσο το νόμισμα πάντα έχει 2 πλευρές και αυτό διότι όλοι αυτοί οι αριστούχοι τα τελευταία χρόνια μετά τις πανελλαδικές συνωστίζονται στις κλασικές υψηλόβαθμες σχολές, γεγονός που έχει οδηγήσει την όλη κατάσταση στο απροχώρητο.

Ιατρική, Νομική, Μηχανικοί Η/Υ, Παιδαγωγικά θα είναι και φέτος οι σχολές με την μεγαλύτερη προτίμηση, μολονότι έχουν πολύ απαιτητικές βάσεις εισαγωγής, κρατώντας όμως τις ίδιες θέσεις εισακτέων ή τουλάχιστον με ελάχιστη μείωση.

 

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά αναμένονται τα εξής:

 

ΙΑΤΡΙΚΗ

9000 υποψήφιοι αναμένεται να προσπαθήσουν για την εισαγωγή τους στην Ιατρική, μια επιστήμη που θα δώσει φέτος σε Αθηνά και Θεσσαλονίκη 1650 θέσεις, δηλαδή ισόποσες θέσεις με την προηγούμενη χρονιά και τη βάση να κυμαίνεται πάλι άνω των 19000 μορίων.

 

ΝΟΜΙΚΗ

Μεγάλος αναμένετε και ο αριθμός των υποψηφίων για τη Νομική σχολή με τις βάσεις να συνεχίζουν να κυμαίνονται σε όλα τα παραρτήματα της χώρας από 18000 έως 19000 μόρια

 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ

Μια ακόμη σχολή που απαιτεί από τους υποψηφίους μόρια του ύψους των 19000 και άνω για άλλη μια χρονιά. Όλα τα τμήματα της χώρας αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις εισακτέων ίσες με τα προηγούμενα χρόνια πλην του ΕΜΠ που φαίνεται να προσφέρει 10 θέσεις λιγότερες.

 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

Σε διαρκεί άνοδο συναντάμε και την θεωρητική επιστήμη των Παιδαγωγικών σε όλα τα παραρτήματα της Ελλάδας αναμένοντας για άλλη μια χρονιά υψηλές απαιτήσεις από τους ενδιαφερομένους, προσφέροντας ωστόσο 15 θέσεις λιγότερες.

 
Από την δική μας πλευρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία και μεγάλη υπομονή σε όλους τους μαθητές που έφτασαν στο τελικό στάδιο του αγώνα τους, με μόνη αναμονή πλέον για την τελική «μάχη».

Αγωνιστείτε αποκλειστικά για τον εαυτό σας, γιατί απλά η κάθε επιλογή αφορά τη δική σας ζωή και μόνο!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία