Τι ζητούν από την Λαϊκή Αγορά

Εκτύπωση

Τι ζητούν από την Λαϊκή Αγορά

9/4/10

του Κώστα Τσιμπίδη
Προέδρου Παραγωγών
Λαϊκής Αγοράς


Περίπου πριν 2 χρόνια άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία της Λαϊκής αγοράς της Πέμπτης στην πόλη μας.
Οι τοπικοί άρχοντες που με την ψήφο μας κρατούν στα χέρια τους την τύχη της πόλης και του νομού μας, για ευημερία και πρόοδο.

Μάλιστα με ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ όπως τουλάχιστον μας υπόσχονταν προεκλογικά, αποφάσισαν να υποβαθμίσουν και να διαλύσουν ένα θεσμό, που παρά τα όσα προβλήματα, επί 37 χρόνια συμβάλει θετικά στην οικονομία της πόλης και του νομού μας.

Αν και η χώρα μας το 1973 ζούσε μέσα στο γύψο της δικτατορίας, κάποιοι - έστω τύραννοι του λαού μας - στέφθηκαν και δημιούργησαν το θεσμό της λαϊκής αγοράς στην πόλη μας.

Στα 37 χρόνια λειτουργίας του, ο θεσμός πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως με την αρωγή του Δήμου ως οικοδεσπότη και προσωπικά του Δημάρχου κ. Αρχοντάκη, ανδρώθηκε, μεγάλωσε και παρά τα προβλήματα λειτουργίας αδιαμφισβήτητα εξελίχθηκε σε πόλο έλξης όχι μόνο ντόπιων αλλά και πολλών εκατοντάδων τουριστών.

Αλήθεια, πόσα άτομα, πόσα χρήματα, αγωνία, μεροκάματα, εμπλέκονται και δαπανώνται για την επιτυχία του Καρναβαλιού κάθε χρόνο;

Και όλα αυτά γιατί; Μα για να προβληθεί το Ρέθυμνο μόνο για 2-3 μέρες ώστε να τονωθεί η οικονομία της πόλης το χειμώνα.

ΣΩΣΤΗ - ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ αυτή η προσπάθεια. Όμως είναι και τυχερή πόλη αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν έκατσε καμία στραβή.
Αν αυτό το 3ημερο τύχει να βρέχει ή να χιονίζει τότε τι γίνετε;

Ο θεσμός της λαϊκής:

  • Δεν επιβαρύνει οικονομικά κανέναν
  • Κάθε Πέμπτη φέρνει εκατοντάδες επισκέπτες στην πόλη, εξυπηρετεί εκατοντάδες καταναλωτές που έτσι ή αλλιώς τονώνουν την οικονομία της πόλης και όχι μόνο της λαϊκής
  • Ο Δήμος αντί για έξοδα έχει έσοδα

Αφού λοιπόν κ.κ. ηγέτες του Δήμου και του λιμενικού ταμείου έτυχε επί της δικής σας θητείας να αποτελεί κίνδυνο η λειτουργία της λαϊκής εντός της χερσαίας ζώνης λυμένος, για την ασφάλεια του λιμανιού και της πόλης  γενικότερα, θα πρέπει πρώτα να βρεθεί κατάλληλος χώρος, με κατάλληλη υποδομή.

Αναβαθμισμένη λειτουργία ούτως ώστε στο νέο χώρο να γίνει πιο λειτουργικός, πιο ελκυστικός, πιο πολιτισμένος αυτός ο θεσμός της λαϊκής και μετά πολιτισμένα και όμορφα να μεταφερθεί η λαϊκή στο νέο της χώρο.

Δυστυχώς όμως που ευαισθησία για τέτοιες λύσεις;

Νομάρχης και Δήμαρχος πείσατε την πλειοψηφία των συμβουλίων και ψήφισαν αυτήν την κατάπτυστη και καταστροφική πρόταση του Δήμου για μεταφορά της λαϊκής στο Ρέμα Συνατσάκη, που θα έχει ΆΚΡΩΣ και ΑΥΣΤΗΡΗ 2ΜΗΝΗ και ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ισχύ.

Ευτυχώς που παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των 2 σωματείων της Λαϊκής, καταφέραμε να μείνουν όρθιοι οι άνθρωποι της λαϊκής και να πείσουμε μόνο την αντιπολίτευση και όχι προς τιμήν τους ότι η πρόταση του δήμου ήταν παραπλανητική έως αισχρή και ο στόχος του δήμου ήταν πασιφανής.

Αν καταφέρουμε και μεταφέρουμε 2 λαϊκές στον ίδιο χώρο σε λίγο διάστημα οι 3 λαϊκές θα γίνουν 2, οπότε καθαρίσαμε από ο πονοκέφαλο της 3 λαϊκής.

26 συνολικά άτομα ψήφισαν την 2μηνη και προσωρινή πρόταση του Δήμου. Το 2μηνο έχει περάσει 4 φορές. Δικαιούμαστε να ρωτήσουμε εκείνους που έσχιζαν τα ρούχα τους, έδιναν όρκους τιμής για την ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ του 2μηνου που φθάνουν τα έργα στην ιδιοκτησία Τσουρλάκη;

Εκείνα τα 26 άτομα πού ψήφισαν; Γιατί χαθήκαμε ρε παιδιά; Τι κρίμα που δεν καταφέραμε να σας πείσουμε ότι το ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2ΜΗΝΟ που ψηφίσατε, ήταν μια δικηγορίστικη καλοστημένη απάτη, αλλιώς πως εξηγείτε αν και έχουν περάσει 8 μήνες, από το δήμο δεν έχει γίνει η παραμικρή θετική προσπάθεια για λύση του προβλήματος;

Αν όμως διαβάσουμε τον τοπικό τύπο η προκύρηξη της δημοπρασίας του έργου στο οικόπεδο των 4 Μαρτύρων είναι προ των πυλών, ο κίνδυνος να παίζουμε για άλλη μια φορά με την Αστυνομία στους δρόμους, ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ είναι ορατός.

Είστε κύριοι 26, με ποιον θα είστε;

Υ.Σ. Σε βαθμό η αξιοπιστία σας έχει πέσει κάτω του μηδενός.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία