ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΡΗΤΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΡΗΤΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 

9/4/10

Η περίοδος της πολιτικής φλυαρίας, των αλλεπάλληλων εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα και η εξαπάτηση των πολιτών της Κρήτης ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, παρά τον πρωτοφανή οικονομικό εφιάλτη που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση είναι η ώρα συγκεκριμένων δράσεων, πρωτοβουλιών και έργων.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» και των συγκεκριμένων έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου με προτεραιότητα τον ΒΟΑΚ ύψους 750 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015, ανακοινώθηκε χτες η έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ- ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με συγκεκριμένους άξονες, μέτρα, χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό. Επειδή επιχειρείται μια σύγχυση σε σχέση με άλλη μια εξαγγελία άνευ αντικρίσματος της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσε το πρόγραμμα ορεινών όγκων  είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε τα εξής:

  • Η συγκεκριμένη εξαγγελία, όπως και τόσες άλλες, έμεινε στα λόγια και στα χαρτιά αλληλογραφίας μεταξύ Περιφέρειας και αρμόδιων Υπουργείων επί δύο χρόνια χωρίς να δεσμευτεί ούτε ένα ευρώ παρά την εξαγγελία των 60 εκατ. ευρώ.
  • Είναι χαρακτηριστικά τραγικό και κωμικό ταυτόχρονα, ότι η σχετική απόφαση διαχείρισης και υλοποίησης του υποτιθέμενου «προγράμματος ορεινών όγκων» συντάχθηκε και υπογράφηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2009,δηλαδή την ημέρα προκήρυξης των εκλογών. Τέτοια κοροϊδία!
  • Το «ΚΡΗΤΗ- ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» από τα 60 εκατ. ευρώ στα λόγια, έγινε πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση άμεσα συγκεκριμένων έργων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα που εντάσσονται στους ορεινούς όγκους και στις χαρακτηρισμένες «μειονεκτικές περιοχές».

Το Πρόγραμμα αυτό, του οποίου ο προϋπολογισμός υπερβαίνει το 20% του συνολικού Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ για την Κρήτη σε συνδυασμό με τις απλές λειτουργικές και ευέλικτες διαδικασίες ένταξης και υλοποίησης των έργων, γίνεται ένα πολύ σημαντικό εργαλείο άμεσων παρεμβάσεων για την τοπική ανάπτυξη των επιλέξιμων περιοχών. Είναι ευθύνη όλων μας αυτή η δυνατότητα να αξιοποιηθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία