ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνέχεια στις κινητοποιήσεις

Εκτύπωση

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνέχεια στις κινητοποιήσεις8/4/10

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε συνέχεια της απόφασης των Γενικών Συμβουλίων της που έγιναν στις 16 και 31 Μαρτίου, προσδιόρισε τον τρόπο συνέχισης των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε, πέραν της συμμετοχής της στις σημερινές κινητοποιήσεις των αιρετών της Τ.Α, και η συνέχιση μίας σειράς άλλων παρεμβάσεων:

  • Η προκήρυξη στάσης εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 - 15.00) την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010. Στις 12.30 το μεσημέρι της ίδια ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Να οριστεί η Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 ημέρα συμβολικής κατάληψης των δημαρχείων των πρωτευουσών των νομών και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.α.). Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 - 12.00), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.
  • Να προγραμματιστούν, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτιρίων (υπουργείων κ.λπ.) για να προβληθεί η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 22 Μάρ 2018

Αρθρογραφία