Ερώτηση της κ. Κεφαλογιάννη για τους άσκοπους πυροβολισμούς

Εκτύπωση

Ερώτηση της κ. Κεφαλογιάννη για τους άσκοπους πυροβολισμούς

8/4/10


Ερώτηση προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη με θέμα την έξαρση του φαινόμενου των άσκοπων πυροβολισμών απηύθυνε η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα παρατηρήθηκε στο Νομό Ρεθύμνου έξαρση του φαινόμενου ρίψης άσκοπων πυροβολισμών τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νομού.

Μάλιστα ένας 54χρονος Βρετανός πολίτης, κάτοικος Νομού Ρεθύμνου, τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα, ενώ καθόταν με τη σύζυγο του σε καφετερία της περιοχής Σφακάκι του Δήμου Αρκαδίου!

Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει τους φιλήσυχους και νομοταγής πολίτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν διαπιστώσει μια σταδιακή μείωση του φαινόμενου ρίψης άσκοπων πυροβολισμών, λόγω των συνεχών ελέγχων και της έντονης παρουσίας Αστυνομικών περιπολιών σε ολόκληρο το νομό.

Αποτελεί γενική διαπίστωση, ότι φέτος το Πάσχα δεν ήταν επαρκείς οι έλεγχοι της Αστυνομίας και δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα, υπήρξε δε, νέα έξαρση αυτής της απαράδεκτης και επικίνδυνης συνήθειας με αποτέλεσμα το αιματηρό περιστατικό στο Σφακάκι και θύμα ένα ανυποψίαστο Ευρωπαίο πολίτη.

Επειδή η άσκοπη ρίψη πυροβολισμών, η παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία δημιουργούν περιβάλλον ανασφάλειας, θέτοντας ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

πως προτίθεται να συνεχίσει την τεράστια προσπάθεια των τελευταίων ετών για την αντιμετώπιση φαινόμενων παραβατικότητας όπως η παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και ρίψη άσκοπων πυροβολισμών και ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την συνέχιση εφαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ρέθυμνο και την ενίσχυση των τοπικών Αστυνομικών Δυνάμεων που απαιτείται.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία