Ποιος είν΄ο έξυπνος και ποιος το κοροΐδο;

Εκτύπωση

Ποιος είν΄ο έξυπνος και ποιος το κοροΐδο;

  • Απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά ορισμένων στην Εμμ. Παχλά.

8/4/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Θα μπορούσε να είναι τίτλος από Ελληνική ταινία αλλά δυστυχώς είναι το θέμα που αφορά την παραβατική συμπεριφορά των οδηγών στην Λεωφόρο Εμμ Παχλά.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η λεωφόρος Εμμ. Παχλά και λόγω των έργων ανάπλασης από τη δημοτική αρχή, έχει εδώ και αρκετές ημέρες μονοδρομηθεί.

Έτσι λοιπόν έχουν τοποθετηθεί πάμπολες κατευθυντήριες πινακίδες σήμανσης που οδηγούν τους διερχόμενους οδηγούς με κατεύθυνση από Μισσίρια προς Ρέθυμνο, να οδεύουν μέσω της παραλιακής πλέον οδού.
Ταυτόχρονα σε τρία σημεία έχουν τοποθετηθεί μεγάλα κιγκλιδώματα που μπλοκάρουν την διέλευση των οδηγών ως ένα επιπλέον μέτρο.

Ούτε τα μεν όμως - ούτε τα δε,  φαίνεται να έχουν «συγκινήσει» μερίδα Ρεθυμνιωτών κυρίως οδηγών, που αγνοούν τα πάντα και θεωρώντας εαυτούς εξυπνότερους από τους νομοταγείς συμπολίτες τους, αδιαφορούν παντελώς και
ο οδηγός με το μπλέ ι.χ. αναμένει να κόψει η κίνηση,
για να "μπει" παράνομα στην Παχλά, δημιουργώντας
πίσω του το χάος αλλά και την οργή!!
εισέρχονται παράνομα πλέον στην Παχλά, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, επίσης προβλήματα στους εργαζόμενους στα έργα, προβλήματα στους πεζούς, και σίγουρα προκαλώντας την οργή των ίδιων των συμπολιτών τους που τους βλέπουν να οδηγούν απερίσπαστοι και αδιάφοροι από τα νέα μέτρα.

Είμασταν μάλιστα μάρτυρες σε μια κόντρα (αψημαχία) ενός τέτοιου οδηγού που λογομάχησε με ένα τεχνικό των έργων, αφού για να εισέλθει παράνομα στην Εμμ. Παχλά, έβγαλε με αμέριστο θράσος, το τοποθετημένο κιγκλίδωμα που τον εμπόδιζε.

Σε ερώτηση λοιπόν του τεχνικού, γιατί βγάζει μοναχός του το κιγκλίδωμα, ο οδηγός απάντησε με θρασύτητα ... «έτσι, επειδή περνώ χρόνια από ΄δώ»!
Τάδε έφη ... Ρέθυμνο 2010;

Αυτά αγαπητοί μας αναγνώστες είναι ανεπίτρεπτα.
Καλώς ή κακώς, η δημοτική μας αρχή πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην ανάπλαση της λεωφόρου Εμμ. Παχλά. Είτε μας αρέσει - είτε όχι, οφείλουμε να συμμορφωθούμε με τα νέα μέτρα και να αποδείξουμε ότι οι Ρεθυμνιώτες έχουμε πλέον αλλάξει και ... δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, αποδεικνύοντας στους Ελλαδίτες που ενίοτε μας κατηγορούν, όταν αλληλο-σκοτωνόμαστε ακόμα και για ασήμαντες κτηματικές διαφορές, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα!!!

Μπορούμε όμως ;;;  Από εμάς εξαρτάται!

Με τσι γειές μας ...


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία