Με μια σφαίρα στο κεφάλι έλυσαν τις διαφορές

Εκτύπωση

Με μια σφαίρα στο κεφάλι έλυσαν τις διαφορές

  • Συγγενείς, θύτης & θύμα

7/4/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Με τον φόβο μιας νέας βεντέτας βρίσκονται και πάλι τα Ζωνιανά, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 62χρονου από 51χρονο συγχωριανό του για κτηματικές διαφορές, για μια ακόμα φορά.
Ο δράστης και ο γιος του αναζητούνται, ενώ αστυνομικοί έχουν «ζώσει» την περιοχή.
Όπως διαφαίνεται οι κτηματικές διαφορές, σταματημό δεν έχουν στο Ρέθυμνο. Το βέβαιο είναι πάντως ότι οι ίδιοι άνθρωποι, αν έβλεπαν υπό διαφορετικής σκοπιάς το ζήτημα, τυχόν θα μπορούσαν να ενώνουν τις περιουσίες τους για το καλό των παιδιών του και όχι να αλληλοθανατώνονται για τέτοιου είδους αφορμές.

Θύτης και θύμα - που διατηρούν κτήματα και ποιμνιοστάσια στα Ζωνιανά - φαίνεται πως έριζαν λοιπόν, για ένα ... υπόστεγο!!!
Κατά πληροφορίες, ο 51χρονος υποστήριζε πως είχε χτιστεί σε ιδιοκτήτη του, γη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών που έγινε στις 4 περίπου το απόγευμα της Τρίτης (6/4)στάθηκε μοιραία. 
Ο 51χρονος, μέλος γνωστής οικογένειας του χωριού, πυροβόλησε σχεδόν εξ΄ επαφής τον 62χρονο Μιχάλη Κάββαλο, με την κυνηγετική του καραμπίνα.

Στη συνέχεια, έσπευσε να εξαφανιστεί, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως φαίνεται να ομολόγησε τηλεφωνικά την πράξη του!
Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας, τηλεφώνησε στο οικείο αστυνομικό τμήμα και υπέδειξε το μέρος όπου βρισκόταν το πτώμα, καθώς και ορισμένες λεπτομέρειες από το συμβάν, κατά την δική του πάντα εκδοχή.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και συγγενείς του 62χρονου, που εντόπισαν το θύμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μία ώρα αργότερα, στο σημείο έφτασε ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου κ. Μανώλης Παραβολιδάκης καθώς  και ο ιατροδικαστής Κρήτης, κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος διενήργησε αυτοψία στο χώρο.

Η σωρός μεταφέρθηκε ακολούθως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

Εκτός από τον δράστη όπως προαναφέραμε - αναζητείται και ο 28χρονος γιος του, που έχει επίσης εξαφανιστεί και εικάζεται πως ίσως έχει σχέση με το έγκλημα.
Στο χωριό πάντως επικρατεί έντονος αναβρασμός και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται για επερχόμενη βεντέτα. Μάλιστα, δράστης και θύμα προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες οι οποίες διατηρούν και συγγενικές σχέσεις.
Μάλιστα γίνεται λόγος ότι δράστης και θύμα ήταν ξεδέρφια.

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έχει θορυβήσει και τις αρχές καθώς αστυνομικοί από το Ρέθυμνο και άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών που εδρεύει στο Ηράκλειο, βρίσκονται στο χωριό.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά την ενημέρωση που έγινε στον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, χαρακτηρίζουν την κατάσταση ελεγχόμενη, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει πως οι φόβοι για βεντέτα δεν θα γίνουν πραγματικότητα.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία