ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ «ΑΛΕΚΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΚΟΥΦΟΥΣ

Εκτύπωση

ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ «ΑΛΕΚΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΚΟΥΦΟΥΣ

6/4/10

Ο θεσμός των «Χρυσών Σκούφων», που οργανώνεται από το περιοδικό «Αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide», βράβευσε και φέτος τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, για το 2010, σε μια λαμπρή τελετή.

Οι οργανωτές σημειώνουν τα ακόλουθα:
?Καθώς η γαστρονομία διεθνώς εξελίσσεται σε όλο και σημαντικότερο λόγο επίσκεψης σε μια χώρα ή σ? έναν τόπο και γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο τουρισμός είναι ίσως η μοναδική «βιομηχανία» που διαθέτει η Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε όλοι τον καίριο ρόλο που μπορεί να παίξουν μια προηγμένη γαστρονομία και εστιατορική σκηνή στην ανάπτυξη της χώρας. Χωρίς, φυσικά, να παραγνωρίζουμε
την απόλαυση και την πολιτιστική ευφορία που προσφέρει πρώτα απ όλα σε μας τους ίδιους
!

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας δόθηκαν σε 40 εστιατόρια και ταβέρνες όλης της επικράτειας που τιμούν τις ελληνικές γεύσεις ανεξαρτήτως στιλ.
Από την Κρήτη βραβεύτηκαν 6 ταβέρνες, αποδεικνύοντας ότι η Κρητική κουζίνα τα τελευταία χρόνια πήρε τη θέση που της αξίζει στον Ελλαδικό χώρο.

Μοναδικός εκπρόσωπος του Ρεθύμνου ήταν η Ταβέρνα «Αλέκος» που λειτουργεί στους Αρμένους. Η Ταβέρνα Αλέκος, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανεβαίνοντας αρκετές θέσεις στην αξιολόγηση και βρίσκεται πια δίπλα σε παραδοσιακά ονόματα του χώρου της γεύσης, όπως είναι το εστιατόριο "Vardis" που λειτουργεί στο Πεντελικό και το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, που λειτουργεί στον Κεραμικό.
Η απονομή για τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, έγινε την Πέμπτη 18 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Classical King George Palace», στην Αθήνα.

Οι οργανωτές σημειώνουν για την Ταβέρνα Αλέκος ότι πρόκειται για μια ?Κουκλίστικη ταβέρνα-παραδοσιακό κρητικό «καφενείο», με όλη την κρητική παράδοση στην πιο ραφιναρισμένη και γευστική εκδοχή της. Εκτός από τα θαυμάσια μαγειρευτά, δοκιμάστε αρνάκι στο φούρνο ή παϊδάκια και θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε «μεγάλο» εστιατόριο?.

Το βραβείο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Αλέκος» Σήφης Φραγκιαδάκης ο οποίος δήλωσε:
«Η βράβευση μας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί για εμάς τιμή αλλά και ευθύνη, διότι εκτός των άλλων εκπροσωπούμε ολόκληρο το Νομό. Αν το περυσινό βραβείο αποτέλεσε το κίνητρο για να ανακαινίσουμε το χώρο μας, το φετινό, θα μας δώσει δυνάμεις να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και γευστικότεροι. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με το ίδιο μεράκι και υπευθυνότητα τις Κρητικές Γεύσεις, για τις οποίες είμαστε γνωστοί, βασισμένες στις αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε. 
Με την αναβαθμισμένη λίστα των κρασιών που προτείνουμε και την άριστη σχέση της ποιότητας μας με τη χαμηλή τιμή στην οποία εξακολουθούμε να προσφέρουμε τις δημιουργίες μας, δε θα πάψουμε να επιδιώκουμε την αναβάθμιση της Κρητικής κουζίνας και την προώθηση της Κρητικής γεύσης σε όλο τον Κόσμο.
Άλλωστε τόσο οι τιμές μας όσο και η ποιότητα και η γεύση των πιάτων μας αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για τη βράβευση μας, για δεύτερη φορά

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ταβέρνα «Αλέκος», Αρμένους, τηλέφωνο 28310-41185

Λεπτομέρειες για το θεσμό των Χρυσών Σκούφων στο http://www.athinorama.gr/restaurants/articles/default.aspx?i=1745&c=vraveia

 


« επιστροφή στη κατηγορία Υγιεινή Μαγειρική

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία