Εξιχνιάσθηκε κύκλωμα μαστροπείας στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Εξιχνιάσθηκε κύκλωμα μαστροπείας στο Ρέθυμνο

  • Στον Εισαγγελέα "για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες το ίδιο μπαρ"


6/4/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, τα ξημερώματα της Μεγ. Παρασκευής (2/4/2010) άνδρες της υπηρεσίας έκαναν έφοδο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στον κόμβο Ατσιπόπουλου και συνέλαβαν 10 αλλοδαπές γυναίκες Ρουμανικής & Πολωνικής καταγωγής με την κατηγορία της παράνομης έκδοσης γυναικών.

Παράλληλα συνέλαβαν και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης 37 ετών για μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί προστασίας καθώς και δύο ακόμα ημεδαπούς άνδρες 41 και 47 ετών αντίστοιχα που φέρεται να εργάζονταν ως σερβιτόροι στην επιχείρηση. Τέλος συνελλήφθη και ένας αλλοδαπός άνδρας για υγειονομικές διατάξεις.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ειδικού  αστυνομικού σχεδίου για ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν στο εν λόγω κατάστημα - μπαρ, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι - δωμάτια στα οποία εκδίδονταν με αμοιβή οι ανωτέρω 10 αλλοδαπές γυναίκες από τους ημεδαπούς συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατασχέθηκαν:

  • Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αποτελούμενο από 8 κάμερες & ειδικό καταγραφικό μηχάνημα, καταλλήλως ανεπτυγμένο περιμετρικά του καταστήματος με σκοπό την παρεμπόδιση αστυνομικών ελέγχων
  • Χρηματικό ποσό 5,345 ευρώ ως προερχόμενο από την έκδοση των γυναικών με αμοιβή
  • 467 πλαστικές κάρτες (μάρκες) αμοιβής των γυναικών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσέφερναν
  • 28 ατομικά βιβλιάρια υγείας αλλοδαπών γυναικών, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή του ιδιοκτήτη δίχως να αιτιολογείται το γιατί βρίσκονταν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και προ μερικών μηνών είχαν συλληφθεί με τις ίδιες κατηγορίες, άτομα από το ίδιο κατάστημα και σχεδόν ίδιος αριθμός αλλοδαπών γυναικών με την κατηγορία των παράνομα εκδιδόμενων.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και ακολούθως την πεπατημένη για την δικαιοσύνη.« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία