Παρουσίαση του προγράμματος «ΚΡΗΤΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Εκτύπωση

Παρουσίαση του προγράμματος «ΚΡΗΤΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»5/4/10

Την Τετάρτη 7 Απριλίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Κουντουριώτη, θα παρουσιαστεί από τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συνολικού προϋπολογισμού
120 εκ. ευρώ.

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στοχεύει στη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Κρήτης μέσα από δράσεις που προωθούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την επίτευξη περιβαλλοντικής ισορροπίας και την ενδυνάμωση των προοπτικών για ευημερία του πληθυσμού της περιοχής παρέμβασης.

Οι βασικοί άξονες δραστηριότητας και τα κύρια μέτρα αφορούν δράσεις αναβάθμισης των βασικών υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών, αναζωογόνησης και δημιουργίας ελκυστικών χωριών, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, προώθησης ήπιων δράσεων τουρισμού υπαίθρου, ενίσχυσης δικτύων και δημιουργία δομών στήριξης φορέων και κατοίκων.

Η περιοχή παρέμβασης του προγράμματος αφορά Δημοτικά Διαμερίσματα χαρακτηρισμένα ορεινά ή μειονεκτικά σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ και συγκεκριμένα αποτελείται από 331 Δημοτικά Διαμερίσματα από 62 Δήμους της Κρήτης. Η συνολική έκταση που καταλαμβάνει είναι 4.985,30km2 που αντιστοιχεί στο 59,8% της έκτασης της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με την απογραφή του 2001 απαριθμεί 153.557 κατοίκους που αντιστοιχεί στο 25,5% του συνολικού πραγματικού πληθυσμού του νησιού.

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία