Παραίτηση μελών του Δ.Σ. Λάμπης από την παράταξη του κ. Ταταράκη

Εκτύπωση

Παραίτηση μελών του Δ.Σ. Λάμπης από την παράταξη του κ. Ταταράκη


30/3/10
Σε επιστολή που υπογράφουν οι κ.κ. Γιώργος Κοτζανάκης, Δημήτρης Δουλγεράκης, Νίκος Καλιτσουνάκης, Μιχάλης Μαυροτσουπάκης, Γιάννης Πιπεράκης και Γιωργία Τζανακάκη αναφέρονται τα εξής:


Τρία χρόνια και κάτι - μετά τις τελευταίες εκλογές - χρειάστηκαν για να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της πλειοψηφούσας Δημοτικής ομάδας του Δημάρχου Λάμπης Γιάννη Ταταράκη.

 

Μία άχαρη και λυπηρή   διαδικασία  εκτυλίχθηκε στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου στο Σπήλι  κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής, όταν μέλη της παράταξης του κ. Ταταράκη, εκτόξευσαν βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάμπης   διάβασε την επιστολή παραίτησης από το αξίωμα της  και ανεξαρτητοποίησης της από την παράταξη του Δημάρχου.

Η μέχρι πρότινος, πρόεδρος του ΔΣ,  δε δίστασε να  καταγγείλει  για ανεντιμότητα όσους την ανάγκασαν να παραιτηθεί, «ρίχνοντας» ευθείες βολές κατά  του Δημάρχου Λάμπης, αλλά και ενός εκ των δύο  Αντιδημάρχων,  χωρίς ωστόσο να  τον κατονομάσει.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν  ο  πρώην πρόεδρος του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου και η πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αγίας Γαλήνης, οι οποίοι αποχώρησαν και αυτοί από τον Δημοτικό Συνδυασμό του κ. Ταταράκη, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τους χειρισμούς και την συμπεριφορά του νυν Δημάρχου.

 

Βεβαίως οι εκ των έσω  καταγγελίες στο πρόσωπο του Δημάρχου δεν μας προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη, αφού τόσα χρόνια τώρα έχουμε πειστεί για τον χαρακτήρα του και για τις προθέσεις του.

Γνωρίζουμε ότι συνήθως σταθμίζει τις όποιες παρεμβάσεις με μικροπολιτικά κίνητρα και όχι βάσει του θεσμικού του ρόλου.

Προφανώς και δεν επιθυμούμε να αναμειχθούμε στις σχέσεις  μεταξύ των συμπολιτευόμενων συμβούλων και του Δημάρχου Λάμπης ή στις εσωτερικές τους  διαδικασίες , αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε  το κατρακύλισμα του Δήμου  μας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξή μας από το ξεκίνημα της Δημοτικής αυτής περιόδου έως και σήμερα, έχουμε εντοπίσει και έχουμε καταγγείλει τις  δυσλειτουργίες και τις σκανδαλώδεις παρατυπίες στον  Δήμο Λάμπης .  Έχουμε προτείνει συγκεκριμένες  διαδικασίες κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και ισόρροπης ανάπτυξης που θα επιτρέψουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας καθώς και την κοινωνική προστασία και  αλληλεγγύη. 

Όμως δυστυχώς για τον Δήμο Λάμπης και τους ανθρώπους του, οι προτεραιότητες του αυτοδιοικήτου τους φορέα, όπως αυτές ορίζονται από την σημερινή πλειοψηφία, είναι άλλες.

 

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αγωνία του  κ. Ταταράκη για  την  εξασφάλιση νέων πολιτικών συμμαχιών που θα του επιτρέψουν την μακροημέρευση του στη θέση του Δημάρχου,  ενισχύει τις παρενέργειες στην οργάνωση και την  λειτουργία του Δήμου.

 

Ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης, όπως απ? την αρχή είχαμε επισημάνει είναι πολύ σημαντικός, ειδικά  στην ανάδειξη των μεγάλων πλεονεκτημάτων και υψηλών προσδοκιών του τόπου μας.

Αυτό προσπαθούμε να πράξουμε και αναμένοντας την νέα αυτοδιοικητική  μεταρρύθμιση του σχεδίου Καλλικράτης είμαστε ήδη έτοιμοι να αναλάβουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες στο μέλλον.

 Το βέβαιο είναι ότι τον ρόλο αυτό και τις σχετικές  πρωτοβουλίες δεν μπορεί πλέον να  αναλάβει ο κ. Ταταράκης.

 

 

 

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία