Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Εκτύπωση

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί.30/3/10

Στη  Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού Ρεθύμνου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα θέματα Υγείας και  η πορεία της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου. 
  

Εκτιμήθηκε ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας κανένα συγκεκριμένο και ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων αιχμής του κλάδου  ( διασφάλιση της πλήρους αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών, συμπληρωματικές πιστώσεις για να καλυφθούν τα ασφαλή προγράμματα εφημερίας, άμεση προκήρυξη των θέσεων γιατρών ΕΣΥ και  γρήγορη διεκπεραίωση  των κρίσεων  που εκκρεμούν , τήρηση όλων των δεσμεύσεων  της κλαδικής συμφωνίας του 2009 και επαναδιαπραγμάτευση της με ευνοϊκούς όρους για το 2010 ) .

Με τα δεδομένα αυτά, η ΓΣ αποφάσισε την επ? αόριστον  συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στην οποία ήδη συμμετέχουν με επιτυχία όλα τα νοσοκομεία και τα ΚΥ της χώρας . Την αποκλειστική ευθύνη για την  παρατεινόμενη αναστάτωση στα νοσοκομεία και για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία των ασθενών , την έχει η κυβέρνηση και η Υπουργός Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν αξιοπρεπή μεταχείριση από την Πολιτεία και έμπρακτη αναγνώριση του δύσκολου και υπεύθυνου έργου που προσφέρουν , ειδικά την ώρα της εφημερίας.  

Ταυτόχρονα αγωνίζονται για να στηριχθεί με πόρους, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας , τώρα που λόγω της κρίσης , η κοινωνία το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ .  Διεκδικούν να έχει κάθε πολίτης , ασφαλισμένος , ανασφάλιστος, άνεργος, μετανάστης,  το δικαίωμα σε ισότιμη , δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη , χωρίς την ανάγκη να καταφεύγει στο «μέσον» ή στη «συναλλαγή».

Στα πλαίσια της προσπάθειας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ  για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης , θα μοιραστούν τις επόμενες μέρες στους πολίτες «αγωνιστικές» ευχετήριες κάρτες για τις γιορτές του Πάσχα.

Επίσης την Τετάρτη  31 Μαρτίου 7μμ στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου θα προβληθεί η ταινία « Το τσεκούρι» του Κώστα Γαβρά και θα ακολουθήσει συζήτηση για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις των μέτρων «δημοσιονομικής πειθαρχίας» στον τομέα της Υγείας. 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία