Ο δήμος Κουλούκωνα διαμαρτύρεται για το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.

Εκτύπωση

Ο δήμος Κουλούκωνα διαμαρτύρεται για το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.


29/3/10

Ο Δήμαρχος Κουλούκωνα κ. Δημήτρης Κόκκινος μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ. κ. Πάνο Βουρνά για τις μεθοδεύσεις παύσης της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Γαράζο, με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία του, με κάλυψη των αναγκών όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ. κ. Χρήστο Βαρσάμη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης των ΕΛ.ΤΑ κ. Γεώργιο Βελεγράκη, και στους Βουλευτές Ρεθύμνου κ. Μανώλη Όθωνα και κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Η επιστολή του Δημάρχου Κουλούκωνα έχει ως εξής:

 

 

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων σας ευχόμαστε γόνιμη και αποδοτική θητεία στον δύσκολο και σημαντικό τομέα που αναλαμβάνετε.

Λυπούμαστε, αλλά αναγκαζόμαστε η πρώτη αυτή επικοινωνία μαζί σας, να αφορά μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον Δήμο Κουλούκωνα, η οποία σχετίζεται με τη λειτουργία του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή μας.

Τις τελευταίες ημέρες οι δημότες του Δήμου Κουλούκωνα που απευθύνονται στο κατάστημα Γαράζου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το οποίο καλύπτει και τις υπηρεσίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενημερώνονται από το προσωπικό, ότι πρόκειται το κατάστημα αυτό να κλείσει.

Το γεγονός, έχει θορυβήσει τους δημότες μας, οι οποίοι στο εξής χωρίς λόγο και ουσιαστική αιτιολογία, καλούνται να εξυπηρετηθούν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Γαράζο ήταν από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Κρήτη στις αρχές του περασμένου αιώνα και μέχρι σήμερα λειτουργούσε απρόσκοπτα, καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα στο Γαράζο λειτουργεί Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Επαγγελματικό Λύκειο και Επαγγελματικές Σχολές, λειτουργεί Αγροτικό Ιατρείο, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Κλιμάκιο πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εδρεύουν προγράμματα κοινωφελών υπηρεσιών και ιδρύθηκε πολυδύναμο Αστυνομικό τμήμα, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες, και οι συνδημότες μας που καθημερινά απευθυνόταν στο κατάστημα Γαράζου των ΕΛ.ΤΑ. δεν θα εξυπηρετούνται στο εξής σε ό,τι αφορά τις ανάγκες τους στους τομείς που καλύπτουν οι υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Δεν γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους που μεθοδεύεται η δυσμενής αυτή εξέλιξη.

Γίνεται λόγος για οικονομικά ασύμφορο για τα ΕΛ.ΤΑ. κατάστημα, γεγονός, που δεν γνωρίζουμε αν υφίσταται, αλλά αν συμβαίνει αυτό, είναι πρόβλημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε, ότι για λόγους που δεν κατανοούμε και δεν έχουν καμία λογική δικαιολογία, τα περισσότερα χωριά του δήμου μας εξυπηρετούνται από ταχυδρομικά γραφεία άλλων Δήμων και όχι του Γαράζου, όπως θα έπρεπε.

Διαπιστώσαμε επίσης, ότι  με την λειτουργία των Καποδιστριακών Δήμων, ενώ εντάχθηκαν στα κατά τόπους γραφεία των ΕΛ.ΤΑ. όλοι οι οικισμοί των νέων Ο.Τ.Α. σύμφωνα με τη νέα γεωγραφική χωροταξική κατανομή, αυτό δεν έγινε για το Δήμο μας.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σε μια περίοδο, που η έννοια της αποκέντρωσης κυριαρχεί και γίνεται λόγος για άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη, κλείνει μια αναγκαία και χρήσιμη για την περιοχή μας υπηρεσία.

Ζητούμε όπως στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. του Γαράζου ενταχθούν όλοι οι οικισμοί του Δήμου μας όπως αυτοί εντάσσονται στα Τοπικά Διαμερίσματα Λιβαδίων, Αξού, Βενίου, Γαράζου, Καλύβου, Επισκοπής, Δαμαβόλου, Αγίου Ιωάννου, Αγιάς, Απλαδιανών, Δοξαρού, Αλλοίδων, Θεοδώρας,  Χώνους, Αϊμωνα και Κρυονερίου.

Δηλαδή, των περίπου σαράντα οικισμών του δήμους μας, με πληθυσμό 8.000 κατοίκων.

Εάν αυτό συμβεί, θεωρούμε, ότι το πρόβλημα επιλύεται και δεν θα σταματήσει η λειτουργία ενός ιστορικού ταχυδρομικού καταστήματος, το οποίο υφίσταται από την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, ως ένα από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελληνική Επικράτεια.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κουλούκωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της στην όποια μεθόδευση για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Γαράζο και απαιτεί αν έχει ληφθεί σχετική απόφαση να ανακληθεί, αν έχει τεθεί οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, να τύχει αρνητικής απόφασης από την αρμόδια διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση μας δικαιολογημένα θα είναι έντονη.

Βέβαιοι, ότι θα εξετάσετε θετικά το αίτημα μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε την απάντηση σας.»

  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία