ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εκτύπωση

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


29/3/10

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ρεθύμνου ανακοινώνει την υλοποίηση δυο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Δήμο Ρεθύμνου τον Απρίλιο 2010:

Τοπική Ιστορία , διάρκειας 25 ωρών.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι την ιστορία του τόπου μας και να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στην πολιτιστική ζωή της περιοχή μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 17 Απριλίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου 2010, πραγματοποιώντας δυο δίωρες απογευματινές συναντήσεις την εβδομάδα. Θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις και επισκέψεις σε βασικά μνημεία, μουσεία και χώρους πολιτιστικής αναφοράς, ξεκινώντας από την Αρχαιότητα και τους Μινωικούς χρόνους και φτάνοντας μέχρι τη Νεότερη και Σύγχρονη εποχή.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της ΚΕ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνου, Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Πινακοθήκη Κανακάκη, Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνης, Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, Δήμου Ρεθύμνου και Γραφείο Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης.
 


Δημιουργική Σκέψη, Παραγωγή Καινοτόμων και Πρωτότυπων Ιδεών , διάρκειας 25 ωρών.
Βασικό στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι ενήλικες για την εξεύρεση νέων εναλλακτικών και πρωτότυπων λύσεων σε προσωπικά, κοινωνικά και επαγγελματικά τους προβλήματα. Ενδεικτικά, η κατανόηση των προσωπικών μας ορίων, των δυνατοτήτων μας, των επιθυμιών μας αλλά και η αναγνώριση του τρόπου που επιλέγουμε για να αντιμετωπίσουμε τις στρεσογόνες καταστάσεις, αποτελούν μερικά από τα στοιχεία εκείνα που θα μας προβληματίσουν.

Ο τρόπος που επικοινωνούμε στις καθημερινές μας συναναστροφές, στο χώρο της δουλειάς, της οικογένειας, στις προσωπικές σχέσεις, ο τρόπος που χειριζόμαστε καταστάσεις και διεκδικούμε τα όρια μας, θα συμπληρώσουν την προσπάθεια ενίσχυσης της αυτό - αποτελεσματικότητάς μας όσον αφορά τη διαχείριση των πηγών έντασης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου 2010, πραγματοποιώντας δυο απογευματινές συναντήσεις την εβδομάδα.

Η κατάθεση των αιτήσεων για την παρακολούθηση των παραπάνω προγραμμάτων ολοκληρώνεται την Τρίτη 13 Απριλίου , οπότε και θα γίνει συγκρότηση των τμημάτων μάθησης, εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός αιτούντων.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν όλοι οι ενήλικες, κάτοικοι του Ν. Ρεθύμνης. Προβλέπεται ένα όριο απουσιών 20% επί του συνολικού αριθμού ωρών του προγράμματος.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην έδρα του ΚΕΕ Ρεθύμνου στην Πηγή, Δήμου Αρκαδίου και στο τηλ. 2831071454 Δευτέρα -Παρασκευή 09:00 - 17:00.




 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία