Αντιδράσεις από την ΕΝΑΕ σε παραμέτρους του "Καλλικράτη"

Εκτύπωση

Αντιδράσεις από την ΕΝΑΕ σε παραμέτρους του "Καλλικράτη" 


29/3/10


«Όχι» στη μεταφορά αρμοδιοτήτων των νομαρχιών στους δήμους είπαν στην ουσία οι νομάρχες κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με το γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρη Στεφάνου.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ, στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Δράκος, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Μίχας και Γιώργος Αγοραστάκης, καθώς και η Επιτροπή Θεσμών της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τόνισε στον κ. Στεφάνου ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, οι οποίες έχουν κατατεθεί ήδη στον υπουργό, ενώ αναφορικά με το σύστημα αρμοδιοτήτων και οργάνωσης του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τόσο ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στο ζήτημα της διατήρησης της σημερινής νομαρχίας ως διοικητικού κέντρου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ ζήτησε την εφαρμογή των αποφάσεων των συνεδρίων της Ένωσης, όπου αναλυτικά μπαίνουν τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων και του Κώδικα, των ζητημάτων που σχετίζονται με την στελεχιακή υποστήριξη και τον υπηρεσιακό μηχανισμό, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους οργανισμούς και τους κανονισμούς λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των συλλογικών οργάνων, το ζήτημα του επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής και τέλος, το θέμα της οικονομικής και φορολογικής μεταρρύθμισης του όλου εγχειρήματος.

Τέλος, αποφασίστηκε αύριο Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί να συγκληθεί το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, με θέμα ημερησίας διάταξης «Προγραμματισμός δράσης ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης», ενώ θα προταθεί και η οργάνωση εκτάκτου συνεδρίου για τα ζητήματα αυτά.

« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 20 Μάρ 2018

Αρθρογραφία