"Φροντιστήριο" στην κυβέρνηση!!!

Εκτύπωση

"Φροντιστήριο" στην κυβέρνηση!!!


29/3/10

Από «φροντιστήριο» για τη διαχείριση κρίσεων περνούν σήμερα οι υπουργοί, περιφερειάρχες και κομματικά στελέχη της κυβέρνησης και ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει σ΄ αυτό ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι το γεγονός ότι σε κάποια φάση των εντατικών μαθημάτων θα παραστεί και ο ίδιος.


Το «φροντιστήριο» πραγματοποιείται σήμερα, μετά το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με εντολή του πρωθυπουργού θα το παρακολουθήσουν τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, κορυφαία κομματικά στελέχη και οι περιφερειάρχες.

Στόχος είναι η επιμόρφωση των μελών της κυβέρνησης και των κομματικών στελεχών στο πώς πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που έχουν να αντιμετωπίσουν μια κρίση, είτε στο υπουργείο ή στην περιφέρεια είτε σε ένα κοινωνικό ζήτημα.

 

«Καθηγητής» των υπουργών, των περιφερειαρχών και όσων άλλων μετάσχουν στο «φροντιστήριο» είναι ο ειδικός σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην έδρα Τζ. Κέννεντυ, κ. Ρόναλντ Χάιφετζ, ο οποίος μετακλήθηκε ειδικά από τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να μεταδώσει τις γνώσεις του στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Δύο ενότητες
Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Χάιφετζ να «διδάσκει» τους σημερινούς «μαθητές» του το πώς πρέπει να αντιδρούν σε περιόδους κρίσης, ποιες συγκεκριμένες κινήσεις πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο να χειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις.

Τα «μαθήματα» θα γίνουν σε δυο ενότητες:
α. Η ηγεσία σε περιόδους κρίσης,
β. Η στρατηγική για την αντιμετώπιση μιας κρίσης.

Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά, αν η διαχείριση κρίσεων θα αφορά και οικονομικά ζητήματα ή θα περιοριστεί μόνο σε θέματα πολιτικής προστασίας, απάντησε ότι χωρίς να αποκλείονται και τα συγκεκριμένα ζητήματα, η διαχείριση αφορά τη συμπεριφορά των υπουργών και των στελεχών κατά την εμφάνιση μιας κρίσης.

Υπουργικό συμβούλιο
Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου, που χθες είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με στελέχη της κυβέρνησης, προτίθεται να συγκαλέσει, μάλλον αύριο, την κυβέρνηση σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο, το οποίο φάνηκε να παρακολουθεί- και αυτό- τις προσπάθειες του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με σύνθημα «ούτε μια μέρα χαμένη», ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να καθορίσει και πάλι τις προτεραιότητες που θα κληθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ώστε να κερδηθεί ο όποιος χαμένος χρόνος.
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία