ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Εκτύπωση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

  • Θα αφορούν συνενώσεις φορέων, επιχειρήσεων και ψηφιακές υπηρεσίες

29/3/10

Περίπου 200 εκ. ευρώ θα ζητήσει τελικά το υπουργείο Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη» από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», ύψους 631 εκ ευρώ. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τις αντιδράσεις των ελεγκτών της Ε.Ε. , η αρμόδια ειδική γραμματεία του ΥΠ.ΕΣ. υπό τον Στέφανο Γκρίτζαλη προχώρησε στην ενσωμάτωση δράσεων του «Καλλικράτη» στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που μετά και από σχετικές διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, αναμένεται να εγκριθούν από την αρμόδια διέυθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Πορτογάλο Σεσίλιο Ορέλιο.

Πρόκειται, κυρίως, για δράσεις που αφορούν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών (συνένωση φορέων, και διευθύνσεων), τις ψηφιακές υπηρεσίες που πρόκειται να προσφέρονται μέσω του «Καλλικράτη» (όπως για παράδειγμα τα e-ΚΕΠ) αλλά και γενικότερα την απλούστευση των διαδικασιών όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη που αναμένεται να μειωθούν περίπου στο 1/3 η κωδικοποίηση της νομοθεσίας με την κατάργηση αντικρουόμενων διατάξεων κλπ

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΥΠ.ΕΣ. από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που καλύπτει την περίοδο 2007-2013, την πρώτη διετία απορροφήθηκαν μόλις 3 εκ ευρώ, δηλαδή, περίπου το 0,46% του συνολικού προγράμματος!

Επιπλέον, από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠ.ΕΣ. υποστηρίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός για τον «Καλλικράτη» ήταν να ζητηθούν χρήματα που καλύπτουν περίπου το 1/3 του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» (δηλαδή, περίπου 200 εκ. ευρώ) καθώς «ήταν γνωστό ότι δεν ήταν δυνατόν όλο το πρόγραμμα που αφορά την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης να χρηματοδοτήσει τον "Καλλικράτη"».
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία