Προσπάθεια της Ελλάδας να περάσει τα test των Βρυξελλών

Εκτύπωση

Προσπάθεια της Ελλάδας να περάσει τα test των Βρυξελλών


28/3/10


Μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από τη συμφωνία των Βρυξελλών ξεκινά η κυβέρνηση, καθώς μετά το Πάσχα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να κρίνουν την πορεία εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας.

Αφετηρία η αυριανή έναρξη της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ προωθείται άμεσα σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, με πρώτο το ασφαλιστικό.

 

Επιπλέον για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζει  -εκτός από τις αλλαγές στις συντάξεις- και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η ρύθμιση του οποίου επισπεύδεται για πριν από το καλοκαίρι. Στα ανοιχτά μέτωπα συγκαταλέγεται και η διοικητική μεταρρύθμιση, μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης», ενώ ως άμεση προτεραιότητα αξιολογείται και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία.

Το επόμενο κρίσιμο τεστ για την ελληνική οικονομία θα είναι η αξιολόγηση της απόδοσης των μέτρων στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες. Μέχρι τότε, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πείσει τους εταίρους και τις αγορές ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της για μείωση του ελλείμματος και υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που τις έχει υποδείξει η Κομισιόν.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία