ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΑΝΑΚ

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΑΝΑΚ

  • ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

26/3/10
 

Με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης και με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΑΝΑΚ συναντήθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων η κ. Σχοιναράκη ενημερώθηκε γύρω από ζητήματα που απασχολούν τον ΟΑΝΑΚ και το προσωπικό του, όπως η έγκριση του οργανογράμματος και του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Οργανισμού με κυριότερο προβληματισμό των εργαζομένων να αποτελεί η διασφάλιση της διαχρονικής βιωσιμότητας και ρευστότητάς του .

Η κ. Σχοιναράκη τόνισε ότι ο ΟΑΝΑΚ επί 17 χρόνια συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας, έχοντας αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε σημαντικούς τομείς, όπως αυτός του περιβάλλοντος και υλοποιώντας ειδικά έργα σε δύσκολες συνθήκες.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει το πλαίσιο που διαμορφώθηκε από πέρυσι και ο οργανισμός να έχει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Ανατολική Κρήτη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη λειτουργία του ΟΑΔΥΚ στη Δυτική Κρήτη οι δυο αυτοί οργανισμοί που έχουν διαδραματίσει μέχρι σήμερα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κρήτης μπορούν να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, καθώς στη διοίκησή τους συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι Νομάρχες, η Αυτοδιοίκηση α βαθμού και βεβαίως οι εκπρόσωποι του κράτους.

Οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν άμεσα για να έχουν οι οργανισμοί τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αυτόνομα και δημιουργικά για τον τόπο και να αποκτήσουν ακόμα πιο δημιουργικό ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του οργανισμού και βεβαίως το μέλλον τους ως εργαζομένων, καθώς διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία που είναι πολύτιμη στα επόμενα βήματα των νέων αυτοδιοικητικών θεσμών και όχι μόνο, ιδιαίτερα μετά και την εφαρμογή του Καλλικράτη. Το ΕΣΠΑ και η υλοποίησή του στην Κρήτη θα πρέπει να διαθέτει  έμπειρους ανθρώπους ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει στη σύνθεση των αναπτυξιακών οργανισμών που θα το διαχειριστούν η δυναμική συμμετοχή της αυτοδιοίκησης -σε πρώτο ρόλο- και του κράτους.   
        

Σχετικά με την εταιρεία Υποδομές Κρήτης ΑΕ της οποίας το καταστατικό παρουσίασε  ο κ. Ρέππας θεωρούμε ότι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να είναι γνωμοδοτικός, αλλά ουσιαστικός. Ο νέος φορέας δε θα πρέπει να φορτωθεί τα βάρη άλλων, αλλά να είναι ένας φορέας που θα έχει μια αυτόνομη και καθαρή λειτουργία, προκειμένου με γρήγορα βήματα να υλοποιήσει τις υποδομές στην Κρήτη. Οι οποιεσδήποτε συζητήσεις πρέπει να γίνονται με διαβούλευση, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει μέχρι σήμερα».
« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία