EOΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Εκτύπωση

EOΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


26/3/10
της Γιώτας Μαστάθη

Μια βροχερή μέρα ξημέρωσε εχθές, φέρνοντας μαζί της εκτός από αγωνία για την εξέλιξη της ημέρας και πολλές αναμνήσεις!

Αναμνήσεις που είναι χαραγμένες στο μυαλό όλων μας, μέσω της ιστορίας της Ελλάδας. Της χώρας μας, που σαν εχθές 25 Μαρτίου το 1821, επαναστάτησε ενάντια στον εχθρό, ενάντια στη τουρκοκρατία που αποτελούσε αβάσταχτο ζυγό για τους Έλληνες, τη ζωή αλλά και την τιμή μας!

Μια τέτοια επέτειος δεν θα μπορούσε να μη γιορτάζεται από τους απογόνους όλων εκείνων των γενναίων που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς απολαμβάνοντας το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

 

Και όπως πάντα έτσι και εχθές τα σύννεφα υποχώρησαν και επέτρεψαν σε όλους τους Ρεθυμνιώτες να αποδώσουν φόρο τιμής στο παρελθόν.

 

Έτσι λοιπόν στις 11.00 Επισήμοι και Αρχες έφτασαν στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη με απόδοση τιμών από Άγημα του 547 ΤΠ και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Με την ολοκλήρωση της προσέλευσης των αρχών του τόπου ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τους:
κ.κ. Κων/νο Μαθιουδάκη,Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους βουλευτές Νομού Ρεθύμνου Μ. Όθωνα και Όλγα Κεφαλογιάννη, το  Νομάρχη Ρεθύμνου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνου, το Δήμαρχο Ρεθύμνου, τον  Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, το Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης, το Λιμενάρχη, το Διευθυντή Πυροσβεστικής. Επιπλέον από τους συνδέσμους Απόστρατων Αξιοματικών Στρατού, Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας Ρεθύμνου- Χανίων, Εφέδρων Αξιωματικών, Ένωση Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Ένωση Συνταξιούχων Χωρ/κής και από Εκπροσώπους των τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Η απόδοση τιμής τελείωσε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα της φιλαρμονικής.

Οι επίτιμοι καλεσμένοι μετέβησαν στο χώρο της παρέλασης, έναντι του δημαρχείου περίπου στις 12 όπου και παρακολούθησαν τη φιλαρμονική, τους χορευτικούς συλλόγους, όλα τα σχολεία του Ρεθύμνου το στρατό με το 547 ΤΠ καθώς και τα μέλη της σχολής χωροφυλακής.

  

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, Γ,Γ, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μετά το πέρας της παρέλασης ανέφερε τα εξής:

«Η 25η Μαρτίου είναι η επέτειος της επανάστασης που απελευθέρωσε την Ελλάδα. Σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι η Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε μια δύσκολη θέση, βρισκόμαστε πάλι υπό επίθεση και έτσι είναι πολύ σημαντικό το ότι σήμερα που έχουμε την επέτειο της επανάστασης που μας απελευθέρωσε είμαστε αισιόδοξη και πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θα να την μετατρέψει σε μια ευκαιρία για μια καινούργια ανάπτυξη που θα κάνει την Ελλάδα ακόμη καλύτερη.»

Επιπλέον μετά από ερώτηση από τα ΜΜΕ για  το πλαφόν που υπεβλήθη στην τιμή της βενζίνης σε ολόκληρη την Κρήτη ο κ Μαθιουδάκης είπε:

«η επιβολή πλαφόν ήταν απαραίτητη γιατί είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα κερδοσκοπίας. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι έγινε πολύ προσεκτικά και μάλιστα με τρόπο που να προστατεύει περισσότερο τους τελικούς πωλητές και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ομαλότητας της αγοράς.»

 

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Όθωνας ο οποίος αναφερόμενος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είπε:

«Χρόνια τώρα κάθε γενιά αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην εξέλιξη του ελληνισμού. Ένα τέτοιο αποτύπωμα τιμούμε και σήμερα που συνδυάστηκε με την απελευθέρωση και αξιοπιστία της πατρίδας. Η δική μας γενιά έχει μια απλούστερη υποχρέωση, να μην καταδεχτεί να ζήσει από τις προσπάθειες των προηγούμενων γενεών σε βάρος των επόμενων και αυτό καλούμαστε να κάνουμε»

 

Στο θέμα του περιφερειακού σχεδιασμένου αναφέρθηκε και ο κ. Όθωνας:

«το θέμα του περιφερειακού σχεδιασμού έχει εξελιχθεί εντέλει σε μεγάλο βαθμό σε πρόβλημα του νομού Ρεθύμνου. Επομένως έχω ζητήσει από ΓΓ της περιφέρειας αλλά και από το υπουργείο σε άμεσο χρόνο να διευκρινιστούν οι προθέσεις, η αποτελεσματικότητα και η αποφασιστικότητα υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού. Διαφορετικά είναι προφανές ότι εντός του έτους πρέπει σα νομός να λάβουμε την πρωτοβουλία χωροτοποθέτησης αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων εντός νομού. Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται.»

 

 

Τέλος η βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ευχήθηκε χρόνια πολλά για την επέτειο λέγοντας τα εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα όλα αυτά που μας ενώνουν. Τους κοινούς αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία αλλά και την πίστη μας στην Παναγία, την ορθοδοξία και την Χριστιανική παράδοση. Έμπνευση από τους προγόνους μας που έδωσαν τους αγώνες, για τους αγώνες που χρειάζονται σήμερα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας στην οποία πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους με υγειά».

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία