Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Εκτύπωση

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς


24/3/10

Την επίσχεση εργασίας τους οι νοσοκομειακοί γιατροί επισφράγισαν εχθές το απόγευμα, πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αύλιο χώρο του Δημαρχείου στις 7.00.

 

Ακολουθούμενοι την πλεύση των γιατρών του ΕΣΥ όλης της χώρας έτσι και εδώ στο Ρέθυμνο, οι γιατροί προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της Υγειάς αλλά και τις ζωές των ιδίων όπως και κατά προτεραιότητα των ασθενών.

 

Οι εξαντλητικές ευημερίες χωρίς αντίτιμο, μένοντας προς το παρόν 4 μήνες απλήρωτοι από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομών είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου και οι γιατροί προσωπικά.

 

Σε αυτούς τους τομείς αναφέρθηκαν οι άμεσα διαμαρτυρόμενοι με βήμα τα τοπικά ΜΜΕ και με σκοπό να ακουστούν σε ολόκληρη την Κρήτη.

 

Ο κ. Φουρναράκης Αντώνης, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ρεθύμνου ανέφερε τα εξής:

«Αντιδρούμε σήμερα όχι μόνο όσο αφορά τα νέα μέτρα που αφορούν τους εργαζομένους αλλά και γιατί οι πολιτικές που αναφέρονται στο σύμφωνο σταθερότητας τελικά πλήττουν αυτό που λέμε κοινωνικό κράτος.

Είναι γνωστό ότι στην Υγειά στο νομό Ρεθύμνης έχουμε σοβαρό πρόβλημα, έχουμε μείνει αρκετά πίσω και νομίζω ότι με τις πολιτικές αυτές οι δομές δεν πρόκειται να πάρουν τα πάνω τους. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα και αν οριστεί επιτέλους διοίκηση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μπορούμε να διεκδικήσουμε δυναμικά και την επέκταση αλλά και ένα σωρό άλλα θέματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και τα ΚΥ του νομού ώστε να μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα θα είναι καλυτέρα στο νομό.»

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σαριδάκης Γιάννης μέλος του Δ.Σ. της ένωσης γιατρών ΕΣΥ:

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και όπως έχουμε ξαναπεί νοιώθουμε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις επερχόμενες γενιές να τους παραδώσουμε ένα αναβαθμισμένο σύστημα υγείας και ένα κράτος που θα έχει δομές πρόνοιας και όχι ένα σεληνιακό τοπίο στο οποίο θα επικρατούν οι βάρβαροι νόμοι του φιλελευθερισμού. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας θα έχει ανταπόκριση κα ευελπιστούμε στην συμπαράσταση όλης της κοινωνίας για να ευοδωθεί αυτός ο σκοπός.»

 

Τέλος μας μίλησε ο κ Παύλος Σιδέρης ειδικευόμενος γυναικολογίας και μαιευτικής κλινικής:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δώσαμε το παρόν για ακόμα μια φορά, ευελπιστούμε η φωνή μας να ακουστεί στο ύψιστο της κοινωνίας και η κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα βοηθήσουν το σύστημα Υγειάς.»

 

Γ.Μ. 

  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία