MΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Εκτύπωση

MΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

24/3/10
 

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει φέτος έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αποτελεί για όλους μας τη σταθερή αναφορά των  Ελλήνων σε υψηλά ιδανικά όπως την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Εθνική Ανεξαρτησία και Αυτοδιάθεση.

Στην κρίσιμη τούτη συγκυρία για τη χώρα μας, καλούμαστε όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αναλάβουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και να ανασυνταχθούμε για να ξαναπάρουμε ως άτομα αλλά κυρίως ως μέλη ενός Έθνους που ξέρει να αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια, το μέλλον στα χέρια μας. Το δικό μας και των παιδιών μας.

Είναι φανερό πλέον πως οι πόλεμοι στη σύγχρονη εποχή διεξάγονται σε αμιγώς οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουμε οικονομικοί αναλυτές ή διπλωμάτες για να  αντιληφθούμε τον τρόπο που λειτουργούν τα κέντρα λήψης των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή μας.

Ας παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας που δεν πολέμησαν με όπλο τη γνώση αλλά τη δύναμη της ψυχής και αυτή την ανόθευτη και μεγαλειώδη αγάπη τους για την πατρίδα.Ευλογηθήκαμε να κληρονομήσουμε μια Ιστορία που κάθε της σελίδα είναι οδηγός ζωής, ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη όταν αυτή εξαντλείται στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και πανανθρώπινων ιδανικών.
Ας την αξιοποιήσουμε.  

Ο αγώνας του 1821 δεν αποτελεί έναν ακόμη ιστορικό σταθμό. Είναι σύμβολο που αποπνέει ελπίδα, διαχρονικό και επίκαιρο, ζωντανή πηγή ανατροφοδότησης της πληγωμένης μας εθνικής συνείδησης και υπόστασης.

Αποδίδουμε τιμές στην καθαγιασμένη θυσία των προγόνων μας και με τα ιερά λάφυρα που μας προίκισε ο δικός τους αγώνας ξεκινάμε το δικό μας, για να οικοδομήσουμε ξανά τον τόπο μας, τη χώρα μας, τη ζωή μας, σε νέες, υγιείς βάσεις, με ακεραιότητα κι ευσυνειδησία. 

Χρόνια Πολλά σε όλους.

 

Να ενημερώσουμε επίσης ότι την κυβέρνηση στην Κρήτη θα εκπροσωπήσουν:

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση κατά τις εκδηλώσεις που θα γίνουν την Πέμπτη  στα Χανιά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Στο Ηράκλειο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα παραστεί  ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

 Στον Άγ. Νικόλαο Λασιθίου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στο Ρέθυμνο την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία