Πλήθος αναπτυξιακών έργων να αναμένει το Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Πλήθος αναπτυξιακών έργων να αναμένει το Ρέθυμνο

  • πλέον από 20 παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο κ. Ρέππας

24/3/10
της Γιώτας Μαστάθη

Το νομαρχιακό μέγαρο Ρεθύμνου και ο Νομάρχης κ. Γιώργης Παπαδάκης υποδέχτηκε σήμερα τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, με σκοπό πραγματοποίησης μιας σύσκεψης για τα ζητήματα που αφορούν το Ρέθυμνο.

Ο ερχομός του υπουργού στο νομό μας εντάσσεται στην προσπάθεια του υπουργείου να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα της περιφέρειας για αυτό και ο κ. Ρέππας βρίσκονταν όλο το προηγούμενο 2ημερο στην Κρήτη.

Τον κ. Ρέππα συνόδευαν οι υφυπουργοί Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης και Γιάννης Μαγκριώτης, καθώς και από τους Γ.Γ. του Υπουργείου κ.κ. Οικονομίδης και Λαμπρόπουλος.

Επίσης μέρος στη σύσκεψη έλαβαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός, Μανώλης Σκουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, ο βουλευτής Ρεθύμνου Μανώλης Όθωνας, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης καθώς και δήμαρχοι και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του νομού.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το Ρέθυμνο. Αρχικά από τον υπουργό ο οποίος ανέφερε τα θέματα τα οποία επιμελείται ήδη το υπουργείο αλλά και από τους Γ.Γ. ύστερα, οι οποίοι παρουσίασαν εκτενέστερα τη μελέτη για τους ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ. Μίλησαν ακόμη για την εταιρία που προσπαθούν να λειτουργήσουν στο νησί με ονομασία "Υποδομές Κρήτης ΑΕ".

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι των φορέων και των δήμων του νομού αναφέροντας και ταυτόχρονα ενημερώνοντας τον κ. Ρέππα για τα επιμέρους προβλήματα του νομού.

Εκτός του ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ συζητήθηκαν και τα τοπικά οδικά δίκτυα, η ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και το νοσοκομείο.

Η σύσκεψη έκλεισε με την υπόσχεση του κ. Ρέππα ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό και στη συνέχεια μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ είπε τα εξής:

«Επισκεπτόμαστε την Κρήτη στο πλαίσιο 2ημερης περιοδείας και έχουμε τη δυνατότητα σήμερα εδώ στο Ρέθυμνο να ανακοινώσουμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε όσο αφορά τον πολιτική μεταφορών, υποδομών και δικτύων, στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Ρεθύμνου.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που με αυτή την πρωτοβουλία δείχνουμε το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, που έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά ταυτόχρονα επειδή παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα υποδομών δεν έχει αξιοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματα στο μέγιστο βαθμό.

 

Οι προθέσεις πάντα είναι καλές όμως αυτό που έχει αξία είναι η πράξη. Εμείς με τις πρωτοβουλίες που ανακοινώσαμε τις αποδεικνύουμε. Προχωρούμε στην άμεση δημιουργία μιας ανώνυμης εταιρίας του δημοσίου με το όνομα «Υποδομές Κρήτης α.ε.» που θα αναλάβει να μελετήσει, να σχεδιάσει και να παρακολουθήσει την κατασκευή στο σύνολο των υποδομών της Κρήτης. Ο φορέας θα λειτουργεί ως κυβέρνηση για τα θέματα των υποδομών εδώ στην Κρήτη, σε στενή επαφή με την περιφέρεια, το νομάρχη και τους υπόλοιπους φορείς του νησιού.

 

Δεύτερον, ανακοινώσαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο της Κρήτης οι οποίες είναι 20 σε αριθμό. Πιστεύω ότι θα αναβαθμίσουν πολύ το σημερινό οδικό δίκτυο το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Κρήτης. Οι 20 αυτές παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν από το 2013 - 2016 σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την προβλεπόμενη χρηματοδότηση.

 

Ένα ακόμη μεγάλο έργο είναι το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό είναι αναγκαίο για το νησί, θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο μέρος επισκεπτών και ο προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει τα 800 εκ. ευρώ. Τεράστιο ποσό όμως θα προχωρήσουμε το έργο για τι το θεωρούμε απαραίτητο.

 

Τέλος υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις σε άλλους τομείς όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων, το οποίο με ένα νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται τις επόμενες εβδομάδες περίπου 50 εκ. ευρώ θα διπλασιάσει την ικανότητα του.

 

Οι παρεμβάσεις αυτές πιστεύω θα επιτευχθούν επειδή πέραν της υπηρεσίας στην Αθήνα θα λειτουργεί εδώ η υπηρεσία της οποίας το καταστατικό είναι έτοιμο και μετά από ένα χρόνο θα μπορέσομε να αρχίσουμε την υλοποίηση όσων είπαμε.

 

Όσο αφορά τις κατασκευές νοσοκομείων, σχολείων, δικαστηρίων, φυλακών, έχουμε την αρμοδιότητα σχετικά με το κατασκευαστικό μέρος του προγράμματος. Την επιλογή την κάνει το αρμόδιο υπουργείο.

Εγώ άκουσα τα προβλήματα και θα τα μεταφέρω στη βουλή.»

 

 



 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία