Ο κ. Σκουλάκης προωθεί τον τουρισμό στην Κρήτη

Εκτύπωση

Ο κ. Σκουλάκης προωθεί τον τουρισμό στην Κρήτη


  • Παρέμβαση Σκουλάκη στη Βουλή για την ίδρυση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του ΕΟΤ στη Δ. Κρήτη, με έδρα τα Χανιά

23/3/10
 

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης σχετικά με την ίδρυση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) του ΕΟΤ Δυτικής Κρήτης με έδρα τα Χανιά.

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκουλάκης «η ίδρυση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του ΕΟΤ στη Δυτική Κρήτη αποτελεί πάγιο αίτημα των τουριστικών φορέων του Ν. Χανίων αλλά και της Δυτικής Κρήτης γενικότερα».

Παράλληλα ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ στο κείμενο της ερώτησης  του επισημαίνει:

1. την αδυναμία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού στο Ηράκλειο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, δεδομένου ότι στην αρμοδιότητά της εντάσσονται πάνω από 1.540 ξενοδοχειακές μονάδες στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

 

2. την ανάγκη να υπάρξει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαδικασία αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων στους νομούς της Δυτικής Κρήτης και καλύτερος έλεγχος των τουριστικών υπηρεσιών και της συναφούς παραβατικότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Πέραν των παραπάνω σημειώνεται πως η ανάγκη για ίδρυση από την Πολιτεία, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στη Δυτική Κρήτη με έδρα τα Χανιά, είχε εκφραστεί - και ανακοινωθεί - από τον πρ. υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο, κατά τη διήμερη επίσκεψη του στις 22-23/7/2009 στη Δυτική Κρήτη (Χανιά - Ρέθυμνο), χωρίς όμως μέχρι σήμερα, η εξαγγελία αυτή να έχει υλοποιηθεί.

 

Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό «πότε θα ιδρυθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του ΕΟΤ στη Δυτική Κρήτη, με έδρα τα Χανιά».
 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία