Εορτασμός της Εθνικής μας επετείου στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Εορτασμός της Εθνικής μας επετείου στο Ρέθυμνο


22/3/10

Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών της πόλης του Ρεθύμνου θα γίνει από το πρωί της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου ενώ παράλληλα, θα γίνει φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες των ίδιων ημερομηνιών.
Επίσης, σημαιοστολισμένα και φωταγωγημένα θα είναι τα ελλιμενισμένα πλοία και οι λιμένες.

Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν και τις δύο αυτές μέρες, με κορύφωση την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Κουντουριώτη, στις 12 το πρωί της 25ης Μαρτίου.


Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

8:30 Ομιλίες- εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη σημασία της γιορτής.

11:00
Στέψη του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη από μαθητές ? μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Προσκόπους, Ελληνίδες Οδηγούς με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και συντονισμό από την προϊσταμένη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Αντωνίας Κοκκινάκη και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
7:00 Όρθρος ? Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό "Κυρίας των Αγγέλων"

8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης από άγημα απόδοσης τιμών του 547 Τ.Π.Ζ. στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

11:00 Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νικολούδη Ιωάννη Αντινομάρχη Ρεθύμνου.

11:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη. Απόδοση τιμών από Άγημα του 547 ΤΠΖ και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

11:35
Επιμνημόσυνη δέηση

11:40
Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τους:
κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτές Νομού Ρεθύμνου, Νομάρχη Ρεθύμνου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνου, Δήμαρχο Ρεθύμνου, Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης, Λιμενάρχη, Διευθυντή Πυροσβεστικής, Σύνδεσμο Απόστρατων Αξιοματικών Στρατού, Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας Ρεθύμνου- Χανίων, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, Ένωση Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Ένωση Συνταξιούχων Χωρ/κής και από Εκπροσώπους των τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής- ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

11:55
Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της Παρέλασης στην εξέδρα της πλατείας Δημαρχείου.

12:00 Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων ? Συλλόγων, Μαθητών- Σπουδαστών, ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δ. Ρεθύμνου.

17:00
Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης
Τελετάρχης ορίζεται ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου κ. Γιάννης Τσιριντάνης.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία