Εμφανής κερδοσκοπία από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Εκτύπωση

Εμφανής κερδοσκοπία από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

  • Στο Ρέθυμνο έχουμε ή θέλουμε ... ιδιωτικό σχολείο;


21/3/10

Προειδοποίηση απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα σταματήσει κάθε προσπάθεια περικοπής αποδοχών των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια,
με πρόσχημα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο δημόσιο τομέα.

 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι «ο νόμος για την εισοδηματική πολιτική αφορά στο δημόσιο τομέα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περικοπή αποδοχών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

 

Το προεδρείο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων έλαβε απόφαση για περικοπές στα δώρα εορτών και τα επιδόματα, επικαλούμενο το ισχύον νομικό καθεστώς, το οποίο προβλέπει ότι η μισθολογική κατάσταση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών υπολογίζεται σύμφωνα με εκείνη των εκπαιδευτικών του Δημοσίου. Άφησαν παράλληλα στη διακριτική ευχέρεια του κάθε ιδιοκτήτη την επιστροφή αυτών των χρημάτων αυτών υπό τη μορφή μπόνους.

 

Τέλος οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για παράνομη απόφαση πίσω από την οποία κρύβονται κερδοσκοπικοί λόγοι και ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

 
Ιδιωτικό σχολείο στο Ρέθυμνο;

Πάντως στο Ρέθυμνο δεν σντιμετωπίζεται τέτοιο πρόβλημα αφού η ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχει κάνει, καν την εμφάνισή της παρά τις εκκλήσεις μεγάλης μερίδας γονέων που θεωρούν άμεση αναγκαιότητα την ύπαρξη ιδιωτικού σχολείου στο νομό.
Μάλιστα γίνεται λόγος για το ότι πάρα πολλοί γονείς πληρώνουν 800, 1000 ακόμα και 1500 ευρώ το μήνα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, σπαταλώντας ταυτόχρονα το πολύτιμο απογευματινό τους χρόνο πηγαινοφέρνοντας τα παιδιά από το ένα φροντιστήριο στο άλλο.

Η διαφοροποίηση ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου είναι ότι ο γονέας πληρώνει πολύ λιγώτερα από ότι δίνει σε φροντιστήρια, ενώ καθίσταται σαφές ότι τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων, γευματίζουν εντός και ακολούθως διαβάζουν τα μαθήματά τους με καθηγητές, φθάνοντας στις 6 το απ?ογευμα σπίτι, φαγωμένα - διαβασμένα και δίχως την αναγκη για φροντιστήρια.

Επομένως είναι εύλογο ότι ένα ιδιωτικό σχολείο στο Ρέθυμνο θα εξυπηρετούσε εκατοντάδες οικογένειες ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όποιος επιχειρηματίας ασχοληθεί με μια τέτοια επένδυση, έχει σίγουρη απόδοση και μεγάλη κερδοφορία, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα σε 2 κύρια σημεία το νομό.
1. Τους γονείς που θέλουν την ιδιωτική παιδία και είναι πάρα πολλοί
2. Τις νέες θέσεις εργασίας, αφού ένα τέτοιο σχολικό ίδρυμα απασχολεί αρκετό προσωπικό (διοικητικούς, εκπαιδευτικούς, βοηθητικές εργασίες, κλπ)« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία