Στο προσκήνιο και πάλι τα "εκθέματα" στον 'Αγνωστο"!

Εκτύπωση
Στο προσκήνιο και πάλι τα "εκθέματα" στον "Άγνωστο"!
  • Και η δημοτική μειοψηφία, παίρνει θέση.
      21/3/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Είχαμε δει πριν από μερικές ημέρες στην Πλατεία του "Αγνωστου" μια νέα τοποθέτηση ενός τεράστιου διαφημιστικού περιπτέρου από γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας.
Είχαμε αναρωτηθεί τότε άν η κάθε μια από τις 3.000 επιχειρήσεις του Ρεθύμνου έχει το ίδιο δικαίωμα να προβάλλει να προϊόντα της σε ισόποσης εκθεσιακής έκτασης δομήματα, επάνω στην εν λόγω πλατεία.
Επ αυτού επίσης είδαμε και την τοποθέτηση του Ανεξάρτητου δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Δερεδάκη, ο οποίος σε προγενέστερο δημοσίευμα ανέφερε εκτενώς τους λόγους της αντίθεσής του.
Ακολούθως ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης έδωσε απάντηση λέγοντας ότι δεν ήταν επιχειρησιακή (εταιρική) προβολή αλλά ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις ταυτοποίηση των κινητών.

Τα πάντα είναι έμμεση "πώληση"

Εμείς εδώ θα πάρουμε προσωπικά θέση και θα πούμε ότι :
"να μας επιτρέψετε κ. Δήμαρχε, όλα είναι εταιρική προβολή! Τα πάντα σχετίζονται με την "έμμεση" πώληση. Άλλωστε και η συγκεκιμένη επιχείρηση κιν. τηλεφωνίας, πωλούσε "έμμεσα", αφού μοίραζε δωρεάν κάρτες κινητής τηλεφωνίας (δωρεάν χρόνου).
Κύριε Δήμαρχε, και το δωρεάν είναι πώληση.
Και η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής:
Αν αύριο σας ζητήσει ένα τοπικό σουβλατζίδικο, να στήσει το ίδιο γιγαντοπερίπτερο στον "Άγνωστο" με σκοπό την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για το χοιρινό, τις παρενέργειες, τα αρνητικά παράγωγα του "γύρου" αν μείνει 2η μέρα πάνω στη σούβλα και πωληθεί, ... θα το επιτρέψετε κ. Δήμαρχε;
Γιατί ενημέρωση θα είναι και αυτή!!!
Θα επιτρέψετε σε εταιρία καλλυντικών & αισθητικής να ενημερώσει το κοινό του Ρεθύμνου, π.χ. για τις ανθυγιεινές μεθόδους καλλωπισμού;
Κατά το ίδιο τρόπο λοιπόν και με το πρόσχημα της "αγνής" ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, 3.000 επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο δύναται να "στήσουν" τσαντίρια" στη Πλατεία του Άγνωστου και να  πληροφορούν το κόσμο ... για το καλό του!!!"

            ___________________________________________________

Ακολούθως η θέση της δημοτικής μειοψηφίας δια στόματος του επικεφαλής της κ. Νίκου Νίνου:

Η ΠΟΛΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ;;;

"Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, δηλώσεις - απάντηση του κ. δημάρχου σχετικά με την (εκ νέου!) κατάληψη με ογκώδη αυτοκίνητα/περίπτερα, της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη και «δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε»!

Ο κ δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ, «ξεκαθαρίζει» πως δεν χρειάζεται να ρωτήσει το δημοτικό συμβούλιο, αλλά μπορεί με δικές του αποφάσεις να παραχωρεί τις πλατείες της πόλης σε όποιον εκείνος θέλει, για να κάνουν οτιδήποτε θέλουν οι αδειολήπτες του!
Αυτή η άποψη που δημόσια διατύπωσε ο κ δήμαρχος, μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί εμείς άλλα γνωρίζουμε πως λέει η ισχύουσα νομοθεσία!

Ο δήμαρχος δεν είναι η πόλη - ούτε η πόλη είναι ο δήμαρχος!
Ο δήμαρχος είναι απλά και ξεκάθαρα, ο εκτελεστής των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου! Αυτό λέει ο Κώδικας, και αυτό είναι η ισχύουσα νομοθεσία!

Που βρήκε ο κ δήμαρχος γραμμένες αυτές τις απόψεις που διατύπωσε δημοσίως ;

Καταγγέλουμε αυτήν την άποψη και καλούμε τον κ δήμαρχο να μας πεί βάσει ποιών νόμων μπορεί με απόφαση του [χωρίς προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!], να παραχωρεί πλατείες κλπ σε όποιον εκείνος κρίνει ;
Τον προτρέπουμε για μια ακόμη φορά να διαβάσει τις αρμοδιότητες του, όπως αυτές καταγράφονται στο άρθρο 86 του Ν 3463 / 2006 [ Κώδικας Δήμων].
Θα ήταν πολύ χρήσιμο για την δημοτική δημοκρατία στην πόλη μας.

Υ.Γ. Όταν διαβάσει το πάρα πάνω άρθρο του νόμου θα δεί και την υποχρέωση του, να απαντά εντός μηνός, στα ερωτήματα που του υποβάλλουν προφορικά ή γραπτά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου! Τότε ίσως θα δοθούν απαντήσεις σε χρονίζοντα αιτήματα που κρατεί αναπάντητα στα συρτάρια του."

Νίκος Νίνος
Δημοτικός σύμβουλος
επικεφαλής της μειοψηφίας
στον δήμο Ρεθύμνου


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία