Παράνομοι μικροπωλητές και πάλι στους κόμβους

Εκτύπωση


Σημερινή φωτό από το κόμβο Ατσιπόπουλου
Παράνομοι μικροπωλητές  και πάλι στους κόμβους

  • Καταγγέλουν οι έμποροι για τη ζημία από τον αθέμητο ανταγωνισμό και τις παραβατικές πρακτικές!
  • τους ακούει κανείς;

20/3/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Πριν από καιρό είχαμε τονίσει σε δημοσιεύματα της Ρ.Α. για τους παράνομους μικροπωλητές, κυρίως αθίγγανους που το χειμώνα, είχαν κατακλύσει με πραμάτεια τους κόμβους (Αστιπόπουλου, Σπηλίου , Αμαρίου, Πάνορμου, κλπ) και πωλούσαν εποχιακά είδη, όπως φυτά, κεραμικά, εργαλεία, και λογής άλλα αντικείμενα.

Οι παραβάσεις που σχετίζονται αυτή την παραβατικότητα είναι αμέτρητες.

  • Παράνομη στάση & στάθμευση σε κομβικά οδικά σημεία
  • πώληση αντικειμένων δίχως παραστατικά
  • δραστηριότητα μικροπωλητή (με τεράστια όμως φορτηγά!!) δίχως σχετική άδεια από το Δήμο και την Νομαρχία
  • πρόσκαιρη δόμηση αυθαίρετης επιχείρησης επί του δρόμου
  • πώληση προϊόντων που δεν τηρούν τις διατάξεις του εμπορικού συλλόγου

είναι μόνο μερικές από αυτές.   

  

Τότε λοιπόν,  η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και παρέμβασης των συναρμοδίων δημοτικών αρχών, έσπευσαν να απομακρύνουν τους παράνομους αυτούς μικροπωλητές που δρουν εις βάρος της τοπικής εμπορικής κοινωνίας και βέβαια πουλώντας αναμφιβόλου προέλευσης προϊόντα, δίχως ουδεμία πιστοποίηση και δίχως να τηρούν το φορολογικό κώδικα.

Εδώ όμως και αρκετές εβδομάδες έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή του τα τεράστια αυτά φορτηγά των κατά τα άλλα ... «μικροπωλητών» και ανεξέλεγκτα εντελώς έχουν στήσει τσαντίρια με κάθε λογής προϊόντα στα ίδια κομβικά σημεία με αιχμή του δόρατος το Κόμβο Ατσιποπούλου όπου βρίσκονται εκεί καθημερινά.
Μα καλά δεν τους βλέπει κανείς; Ο Εμπορικός Σύλλογος που οφείλει να μεριμνήσει για την προστασία των μελών του, τι θέση παίρνει στο θέμα; Η αστυνομία που έχει και πάλι το νου της;

Σε κάθε περίπτωση και επειδή την περασμένη φορά που εκδιώχθηκαν οι παραβάτες μετά από πάμπολες προσπάθειες κυρίως της Δημοτική Αστυνομίας, όπου έπαιζαν καθημερινό κρυφτούλι μαζί τους, θεωρούμε πλέον ότι επιβάλλεται να εφαρμοστεί ο νόμος κατά γράμμα και να προβούν οι αρχές σε κατάσχεση των εμπορευμάτων αυτών και να επιβληθούν οι διοικητικές ποινές, με σκοπό να κατασταλεί μια για πάντα αυτή η εμπορική παραβατική πρακτική.

Με τσι γειές μας ... 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία