Ανάκληση τροφίμων από τον Ε.Φ.Ε.Τ

Εκτύπωση

Ανάκληση τροφίμων από τον Ε.Φ.Ε.Τ


19/3/10

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος ρυζομακάρονου (ρύζι vermicelli), με μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση.

Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασίες των 500gr, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011. Σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές, διακινήθηκε ποσότητα 180 συσκευασιών στην ελληνική εταιρεία "Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tieda", μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Herman Kuijper B.V.".

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Επίσης, ο οργανισμός, στα πλαίσια εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ", για τη διακίνηση προϊόντος ζαμπόν BAYONΝΕ επιμολυσμένο με Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για προϊόν ζαμπόν BAYONΝΕ σε συσκευασμένες φέτες των έξι (6), των 100g, με την εμπορική επωνυμία "ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT 100 g, 6 φέτες", με bar code 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας.

Η εταιρεία "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ" προέβη σε ανάκληση - απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010, παρακαλούνται να μην το καταναλώσουν. 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία