ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Εκτύπωση

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
18/3/10

Η ΓΣ των γιατρών του Νοσοκομείου και των ΚΥ του Νομού Ρεθύμνου υιοθέτησε την εισήγηση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών για πανελλαδική και επ?  αόριστον επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. 

Η κυβέρνηση, σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης , αυξανόμενης ανεργίας και ανέχειας , αντί να στηρίξει   το ΕΣΥ όπως είναι επιβεβλημένο,  ετοιμάζεται να του δώσει τη «χαριστική βολή» .

Αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και τα ΚΥ με προσωπικό και πόρους όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί, επικαλείται τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας για να εγκαταλείψει οριστικά στην τύχη του  το ήδη προβληματικό, υποστελεχωμένο και δυσλειτουργικό ΕΣΥ. Μειώνει δραματικά( 60%)  τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων , περικόπτει (20-25%) τα κονδύλια που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία τους την ώρα της εφημερίας, καταστρατηγεί την επικυρωμένη με νόμο Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους καλεί να εφημερεύσουν απλήρωτοι.  Με άλλα λόγια , όχι μόνο δεν προχωρά στην «επαναθεμελίωση»  του ΕΣΥ όπως υποσχόταν , αλλά 
σχεδιάζει πολύ μεθοδικά την κατεδάφιση του.

Είναι προφανές ότι για την Υπουργό Υγείας δεν προέχουν οι ανάγκες υγείας των πολιτών αλλά η αυστηρή τήρηση των όρων του Σταθεροποιητικού Προγράμματος της κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.  

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για  την αναβάθμιση της Δημόσιας Περίθαλψης , για  την  εργασιακή και μισθολογική τους αξιοπρέπεια ,για  την κατοχύρωση και διεύρυνση της Κλαδικής Συμφωνίας που προβλέπει μια σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς , ειδικά στην επαρχία.

Η επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών είναι η μόνη αξιοπρεπής απάντηση  απέναντι σε ένα Κράτος και μια κυβέρνηση   που δεν τηρούν ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι μας.  Που δεν διασφαλίζουν το αυτονόητο , δηλαδή την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων για την υπερωριακή εργασία που μας έχει επιβάλλει , παρά τη θέληση μας , να προσφέρουμε για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες επείγουσας περίθαλψης των πολιτών.    

Στα πλαίσια της επίσχεσης εργασίας δεν θα λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου , δεν θα πραγματοποιούνται τα τακτικά χειρουργεία και οι προγραμματισμένες εργαστηριακές εξετάσεις και δεν θα διενεργείται συνταγογραφία φαρμάκων στα ΚΥ και τα περιφερειακά τους ιατρεία. Θα αντιμετωπίζονται όπως πάντα όλα τα επείγοντα περιστατικά και θα διεκπεραιώνεται η φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου πρέπει  να είναι σίγουροι ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα δεν είναι  η μείωση των εισοδημάτων μας αλλά η δυνατότητα κάθε πολίτη να έχει ισότιμη, δωρεάν και αξιόπιστη περίθαλψη  την ώρα της ανάγκης , χωρίς οποιουδήποτε τύπου συναλλαγή .

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου  θα συνεχίσουν να αγωνίζονται όχι μόνο για την εργασιακή και μισθολογική τους αξιοπρέπεια , αλλά και για την για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και ποιότητας της δημόσιας περίθαλψης.   

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας , η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα 22/3 12μ στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου και , σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου,  θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις των κυβερνητικών μέτρων στον τομέα της Υγείας , την  Τρίτη 23/3 7μμ στο Δημαρχείο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία