ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Εκτύπωση

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

  • ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ & ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ 4ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

18/3/10

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χτες  το 4ο Φεστιβάλ Ελιάς & Ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε
13 - 14 Μαρτίου 2010 στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

 

Για τρίτη φορά συμμετείχε στο Φεστιβάλ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου με περίπτερο στο οποίο εκτέθηκαν προϊόντα των τυποποιητών του Νομού. Συγκεκριμένα στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου συμμετείχαν οι εξής εταιρίες: Agrion Terra, Mπραχίμο ΑΕ, BAPTISMA,  ΕΑΣ Ρεθύμνης, ΕΑΣ Μυλοποτάμου, Λατζιμάς, Amalthia, Γυναικείος Αθλητικός Συνεταιρισμός "Άνθεια", Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας.

 

Οι  επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου, που παράγονται στο Νομό μας από επιχειρήσεις τυποποίησης και συνεταιρισμούς και τα οποία διακρίνονται για την υψηλή ποιότητάς τους. Μεταξύ των προϊόντων αυτών είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που εξάγεται σε πολλές χώρες της υφηλίου και έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, ελιές και τυποποιημένα προϊόντα.

Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για το ελαιόλαδο και την ελιά διοργανώθηκε φέτος για τέταρτη φορά  από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης και συμμετείχαν σε αυτή Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Δημόσιοι Οργανισμοί, Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, εταιρίες παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου κ.α, ενώ μεταξύ των επισκεπτών της ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, πρέσβεις και  εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο, προμηθευτές ξενοδοχείων και χώρων σίτισης.

 

Το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επισκέφτηκαν  μεταξύ άλλων η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Κατερίνα Μπατζελή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και αρκετοί Νομάρχες. Εκεί τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, ο Αντινομάρχης κ. Μανώλης Σταυρακάκης, ο Αντινομάρχης, κ. Γιάννης Νικολούδης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Αρχοντάκης. Επίσης παρόντες ήταν η Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας, κα Ελευθερία Βυδάκη και ο Ειδικός Συνεργάτης του Νομάρχη, κ. Χαράλαμπος Πίτερης.

 

Με αφορμή την επίσκεψη της κα Μπατζελή στο περίπτερο της Νομαρχίας Ρεθύμνου, ο κ. Παπαδάκης είχε την ευκαιρία να την ενημερώσει για τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό του Νομού, τα οποία εστιάζονται στην πολύ χαμηλή τιμή διάθεσης του ελαιολάδου και στην έλλειψη μέτρων ενίσχυσης των αγροκτηνοτρόφων, που βλέπουν το εισόδημά τους κάθε χρόνο να συρρικνώνεται και την ύπαιθρο να εγκαταλείπεται. Επίσης ο κ. Παπαδάκης είχε την ευκαιρία να θέσει το θέμα της ενίσχυσης των γυναικείων συνεταιρισμών στον Υφυπουργό κ. Καρχιμάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει αυτό το αίτημα και θα απαντήσει άμεσα.

 

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, δήλωσε σχετικά:

"Ο Νομός μας είχε και φέτος μια καθόλα επιτυχημένη συμμετοχή στην Έκθεση για την Ελιά και το Ελαιόλαδο με ένα περίπτερο, το οποίο επισκέφτηκαν εκατοντάδες καταναλωτές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων. Όλοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τα τοπικά προϊόντα ελαιολάδου, που μάλιστα βραβεύτηκαν και φέτος στους διαγωνισμούς, που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Επιπροσθέτως μέσα από τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ νέες επιχειρηματικές συνεργασίες ξεκίνησαν με στόχο τη διάθεση του ρεθεμνιώτικου ελαιολάδου σε αγορές της Ελλάδος και του εξωτερικού."

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία