Ερώτηση της κ. Κεφαλογιάννη προς τον Υπουργό Τουρισμού

Εκτύπωση

Ερώτηση της κ. Κεφαλογιάννη προς τον Υπουργό Τουρισμού

18/3/10

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο με θέμα την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στο αποσπασμένο προσωπικό στα γραφεία εξωτερικού, έθεσε κ βουλευτής της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Συμφωνα με το θεμα η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  πληροφορεισε την κ. Κεφαλογιάννη ότι το Δ.Σ του ΕΟΤ ενέκρινε την για ένα ακόμη έτος αναστολή της διάταξης  του άρθρου 1 παρ. 7 του ν. 3270/2004, που προβλέπει την ένταξη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ.

Επίσης, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα από της 16/2/2010 και μετά, το ζήτημα θα αντιμετωπιζόταν νομοθετικά. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει προχωρήσει καμιά τέτοια ενέργεια.

 

Ενώ δηλαδή ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι η ετήσια διάρκεια υπαγωγής των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ στον ίδιο τον Οργανισμό έληγε την 31η Δεκεμβρίου 2009, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν προέβη έγκαιρα στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί  από την 1η Ιανουαρίου 2010  στο Προσωπικό που είναι αποσπασμένο σε αυτά (π.χ. Διευθυντές  και Διαχειριστές) οι  μισθοί και τα έξοδα μετακινήσεων για τη συμμετοχή στις εκθέσεις.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η κ. Κεφαλογιάννη ερωτά τον κ. Υπουργό:

 

  • Προτίθεται να διευθετήσει νομοθετικά την εγκριθείσα από το Δ.Σ. του ΕΟΤ πρόβλεψη για τα γραφεία εξωτερικού;
  • Πότε θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι;
 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία