Ενημέρωση του κ. Σκουλάκη για το νέο σύστημα συνταγογράφησης

Εκτύπωση

Ενημέρωση του κ. Σκουλάκη για το νέο σύστημα συνταγογράφησης 

  • "Σημαντικά τα οφέλη από την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου συνταγογράφησης του ΙΚΑ"

18/3/10
 

Στην παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου συνταγογράφησης του ΙΚΑ παρέστη την Τρίτη 16 Μαρτίου, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το προσδοκώμενο όφελος από τον περιορισμό των δαπανών στο ΙΚΑ μέσω του προγράμματος του μηχανογραφικού ελέγχου των συνταγών που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου σε όλη τη χώρα, υπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

Από τη πλευρά του ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο για «σημαντική εξέλιξη» η οποία θα συμβάλλει στον εξορθολογισμό των δαπανών του ασφαλιστικού ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα στον έλεγχο και περιορισμό της υπέρμετρης και ανεξέλεγκτης κατανάλωσης φαρμάκων ενώ προσέθεσε πως οι πρώτες ενδείξεις είναι απόλυτα θετικές καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου από τις  πρώτες ημέρες πιλοτικής εφαρμογής του νέου συστήματος στην Λάρισα και στη Λαμία, καταγράφηκε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 10% περίπου.

 

Πέραν των παραπάνω ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η δημιουργία της εν λόγω υποδομής είναι συμβατή με πιθανές τεχνολογικές αλλαγές, όπως η υιοθέτηση ηλεκτρονικής κάρτας ή και ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης ενώ σημείωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε επίπεδο γιατρών οι οποίες θα έρθουν να προστεθούν στη εφαρμογή του μέτρου της λίστας φαρμάκων .

Τέλος ο κ. Σκουλάκης αφού επισήμανε πως το εν λόγω μέτρο αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης και των αντίστοιχων Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ ενώ προσέθεσε πως οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα συναρμόδια Υπουργεία στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, στην εξασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε ασφαλή και αποτελεσματικά, ως προς τη θεραπεία και το κόστος, φάρμακα και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Υγεία

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία