Απανωτές διακοπές της ΔΕΗ σε καθημερινή βάση

Εκτύπωση

Απανωτές διακοπές της ΔΕΗ σε καθημερινή βάση

  • Έλεος πια ... κραυγάζουν χιλιάδες καταναλωτές, θύματα όλοι του ανήμπορου από ότι φαίνεται πια, δικτύου της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στο Ρέθυμνο.

17/3/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο των απροειδοποίητων διακοπών λειτουργίας στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του Νομού με αιχμή του δόρατος τη πόλη του Ρεθύμνου και τα προάστια της.
Ο Μυλοπόταμος, ο Δήμος Νικηφόρου Φωκά, η περιοχή του Βρύσινα όπου βρίσκεται και το Νομαρχιακό πάρκο κεραιών των ραδιοφωνικών σταθμών και βέβαια η πόλη του Ρεθύμνου, είναι τα κύρια σημεία/θύματα αυτής της νέας καταιγιστικής δυσλειτουργίας του συστήματος.
Δίχως ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ οι καταγγελίες και τα παράπονα λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας.

"Διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας."
Και μιας και λέμε χιονοστοιβάδας, θυμόμαστε ότι το τελευταίο μήνα δεν υπάρχει ίχνος κακοκαιρίας στο Νομό, αφού άλλωστε αυτή είναι η πάγια απάντηση και θέση της ΔΕΗ, όταν έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τι να σου κάνουν και αυτοί!
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ σε ερωτήσεις απαντούν ότι άλλοτε πρόκειται για εργασίες, άλλοτε για αναβάθμιση του δικτύου και άλλοτε πάλι δεν γνωρίζουν τι να απαντήσουν!
Το ανησυχητικό στην ιστορία είναι ότι όλες αυτές οι διακοπές της ηλεκτροδότησης έρχονται ξαφνικά και απροειδοποίητα, δίχως ανακοινώσεις στις εφημερίδες, δίχως τα γνωστά «χαρτάκια» στις πόρτες των καταναλωτών και η ένταση καθώς και ο εκνευρισμός στα ... κόκκινα!

Πρέπει κάποτε σε αυτό το νομό να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη.

  • Η ΔΕΗ οφείλει να ενημερώνει όταν πρόκειται για συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.
  • Η ΔΕΗ οφείλει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στο Ρέθυμνο αφού πλέον το δίκτυο θεωρείται από πολλούς απαρχαιωμένο και ανήμπορο να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες νέους  καταναλωτές.

Η ΔΕΗ έχει θεσμικές υποχρεώσεις βάσει της συμβασιακής σχέσης με τους πελάτες της.
Από την άλλη όμως όλοι μας πληρώνουμε στην ώρα του το λογαριασμό και όταν κάποιος πελάτης καθυστερήσει τη πληρωμή, τότε ...  χράτς και στο κόψαμε!
Από την στιγμή που η ΔΕΗ αξιώνει την πληρωμή του ούτως ή άλλως ακριβών τιμολογίων της, θεσμικά έχει την ιερή υποχρέωση να είναι αντάξια των υποχρεώσεών της και εδώ στο Ρέθυμνο μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

Τέλος τα προβλήματα που απορρέουν από τις αλλεπάλληλες διακοπές του ρεύματος, εκτός του τεράστιου εκνευρισμού, αποφέρουν και τεράστια ταλαιπωρία με σωρεία ζημιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ας μας απαντήσει επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο, στη ερώτηση που ακούγεται ευρέως τελευταία, από τους εύλογα εκνευρισμένους καταναλωτές.

  • Μήπως τελικά οι καταναλωτές πρέπει να στραφούν στην αγορά γεννητριών και να ξεχάσουμε την ΔΕΗ;

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία