Μονοδρόμηση της οδού Παχλά.

Εκτύπωση

Μονοδρόμηση οδού Παχλά και Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής λόγω έργων.

 

16/3/10
της Γιώτας Μαστάθη


Ζήτημα έχει δημιουργηθεί με τα έργα ανάπλασης που αφορούν την περιοχή των Περιβολιών, διότι για 18 ολόκληρους μήνες, έως την ολοκλήρωση του έργου που ξεκινά εντός της εβδομάδας, η οδός Παχλά αναμένεται να δημιουργήσει τακτικά κυκλοφοριακά κομφούζια.

 

Το ζήτημα βέβαια είναι μείζονος σημασίας, αφού η Παχλά είναι η είσοδος - έξοδος της πόλης του Ρεθύμνου, φιλοξενώντας επίσης μεγάλο μέρος των κατοίκων του πόλης αλλά και φοιτητών του Α.Τ.Ε.Ι. και των γύρω σχολείων.

 

Βέβαια στο θέμα της ανάπλασης έχουν αναφερθεί και οι κάτοικοι της περιοχής για διάφορους λόγους και έχοντας πολλά και άλυτα ερωτηματικά.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι το τι θα γίνει με το δημοτικό σχολείο του οποίου ο τοίχος περίφραξης είναι ακριβώς επάνω στο δρόμο, ενώ επιπλέον ζήτημα δημιουργείται με την χρήση μέρους της περιουσίας των κατοίκων που έχουν παρακείμενα μαγαζιά ή σπίτια τους επί της Παχλά, 

Όλα αυτά τα ερωτηματικά θέσαμε εκ μέρους των πολιτών και κατοίκων των Περιβολιών στον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο επί των τεχνικών έργων κ. Μαθιό Τσιμπισκάκη των οποίο είχαμε καλεσμένο σήμερα το πρωί στο Μελωδία 102,7 και στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο».

 

Σε ερωτήσεις λοιπόν που τέθηκαν από τον δημοσιογράφο Βασίλη Κασιμάτη για την αποσαφήνιση του θέματος ο κ. Τσιμπισκάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση μονοδρόμησης της οδού Παχλά για να γίνει με ασφάλεια το έργο. Ο χρόνος που θα διαρκέσει αναμένεται περίπου στους 18 μήνες. Αρχικά έγινε χάραξη του έργου και τώρα ήρθε η ώρα υλοποίησης του.»

 

Σε σχετική ερώτηση με τα ζητήματα και τις απορίες που δημιουργούνται στους κατοίκους της περιοχής ο κ. Τσιμπισκάκης είπε ότι: «πάντα σε όλα τα έργα δημιουργούνται προβλήματα, το έργο όμως της Παχλά εφαρμόζεται σύμφωνα με το σχέδιο του 1986.

 

Όσο για τα ακίνητα που βρίσκονται επί του δρόμου, επειδή τίθεται και κοινωνικό θέμα που αφορά τις κατοικίες αλλά και το σχολείο θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξει μεγάλο κόψιμο χώρου. Θέλουμε όμως να δημιουργηθούν πεζοδρομία για την διευκόλυνση των πεζών τα οποία θα είναι περίπου 2 μέτρων οπότε πρέπει να υπάρξουν παραχωρήσεις και από τις 2 πλευρές."

 

Στη συνέχεια τέθηκε στον Αντιδήμαρχο την ερώτηση για την μονοδρόμηση που αποφασίστηκε και το κατά πόσο έχει γίνει μελέτη για την διέλευση των αυτοκινήτων κατά την περίοδο του έργου.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου ήταν ότι: «...μελέτη έχει γίνει, την οποία θα ανακοινώσει και επίσημα ο δήμος Ρεθύμνου, που αφορά και τα αυτοκίνητα αλλά και τα αστικά λεωφορεία και τις στάσεις που υποχρεούνται να κάνουν.»

 

Τέλος ο κ. Τσιμπισκάκης κατανοώντας απόλυτα τα ζητήματα που δημιουργούνται δεσμεύτηκε, μετά από πρόσκληση που του απευθύναμε, να μας συναντήσει αύριο το πρωί ώστε να υπάρξει συζήτηση και από τον ίδιο περαιτέρω αυτοψία επί όλων των θεμάτων.

 

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ο Δήμος Ρεθύμνης σας κάνει γνωστό ότι στα πλαίσια του Έργου «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ» θα γίνουν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 

Διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου της πόλης από την οδό Δασκαλάκη (Παλιό Πανεπιστήμιο) έως την οδό Ελευθερίας (Κόρακα Καμάρα) από την Τετάρτη 17-03-2010 και για όλη τη διάρκεια των εργασιών. Τα Ι.Χ. οχήματα θα εξυπηρετούνται από την παραλιακή οδό Ά. Βελουχιώτη μέσω της οδού Μακρυγιάννη. Τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων θα εξυπηρετούνται από την παραλιακή οδό Ά. Βελουχιώτη, μέσω της οδού Αυστραλών Πολεμιστών.

                                                                                                             

Εμείς να σχολιάσουμε εδώ ότι είναι σχεδόν αναμενόμενο να υπάρχουν αντιδράσεις κατά την έναρξη ενός τέτοιου έργου. Τόσο από τους έχοντες την περιουσία τους η οποία «καίγεται» στο βωμό της ανάπλασης, όσο και από τους οδηγούς που συναντούν δυσκολία στη διέλευση τους.

Ωστόσο θα πρέπει να είναι κατανοητό από όλους ότι η ανάπλαση γίνετε για το καλό των πολιτών, αλλά και του Ρεθύμνου!!!« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία