ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ


15/3/10


Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αθανάσιο Καρούντζο, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης προκειμένου να τον ενημερώσει για διάφορα θέματα της Κρήτης.

Ο κ. Κριτσωτάκης ανέφερε στον κ. Καρούντζο την ανάγκη χρηματοδότησης του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης  και την ενίσχυση όλων των ερευνητικών δραστηριοτήτων του, τα σοβαρά προβλήματα μόλυνσης και ρύπανσης του περιβάλλοντος στην περιοχή Λατζιμά του Δ.Δ. Πρίνου Ν. Ρεθύμνου καθώς και την απομάκρυνση του Πεδίου βολής από την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρμένων, Ρεθύμνου και την ανάγκη παραχώρησης στην κοινωνία των Χανίων του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Επίσης αναφέρθηκε στην κλιμακούμενη και μεθοδευμένη δράση ακροδεξιών στοιχείων στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη , σε θέματα πολιτισμού, προστασίας, διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών μνημείων καθώς και περιοχών με οικολογική σπουδαιότητα και αισθητική αξία (Κνωσσός, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, γέφυρα στο Κακοδίκι, δρόμος στην Κάντανο, φαράγγι Καντάνου) .

Συζήτησαν επίσης θέματα Αναπτυξιακού Χαρακτήρα της Κρήτης (ΣΧΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου και άλλων Δήμων, για τον ΒΟΑΚ και το θέμα του  Αεροδρομίου).

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Καρούντζος ενημέρωσε τον κ. Κριτσωτάκη για τις εξελίξεις σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια που είχαν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο.

Για ότι αφορά δε την περίπτωση της περιοχής του Δ.Δ. Πρίνου Ρεθύμνου ο κ. Καρούντζος δήλωσε ότι έχει ζητήσει έλεγχο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα που ετέθησαν  και που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ιδιαίτερη αναφορά  έγινε κατά την διάρκεια της συζήτησης και για τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ? αιτίας της ιδιαιτερότητας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων του νησιού με αφορμή την περίπτωση στο Αποπηγάδι.

 « επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 18 Μάρ 2018

Αρθρογραφία