Ο Ταξίαρχος κ. Παραβολιδάκης μιλά για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό

Εκτύπωση

Ο Ταξίαρχος κ. Παραβολιδάκης μιλά για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό


15/3/10

Ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, Ταξίαρχος κ. Παραβολιδάκης,  μετά την συνάντηση του με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Όθωνα είπε ότι:

«Η αστυνομία δεν πρόκειται να συνδιαλλαγεί με κανέναν παράνομο, είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε το νόμο, δεν θα κάνουμε ούτε συμβιβασμούς ούτε συνεννοήσεις. Η αστυνομία πρέπει να κάνει αυτό που λέει ο νόμος.

 

Ο κ. βουλευτής επισκέφθηκε σήμερα την αστυνομική διεύθυνση, συζητήσαμε θέματα ενδιαφέροντος, τόσο για την ασφάλεια της πόλης όσο και για τον τρόπο βοήθειας από την πλευρά και την ιδιότητα του στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου.»

 

Όσο αφορά το Σαββατοκύριακο και την πλευρά της αστυνομίας για τους ημιτελικούς και τον τελικό FINAL FOUR στο volley γυναικών, ο κ. Παραβολιδάκης ανέφερε τα εξής:

«Περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο πάρα πολύ έντονο από πλευράς αστυνομίας και από πλευράς πίεσης, εξαιτίας των φιλάθλων που ήρθαν από την Αθήνα. Διαχειριστήκαμε  την κατάσταση πάρα πολύ καλά κατά την άποψη μου, δεν είχαμε κανένα επεισόδιο, αντίθετα είχαμε 11 προσαγωγές και 18 συλλήψεις στο σύνολο του και από τις 2 μέρες.

 

Στην αστυνομική διεύθυνση ανατέθηκε η ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα, δηλαδή του κυπέλλου πετοσφαίρισης γυναικών.

Στόχος ήταν η προστασία των ομάδων, των παραγόντων, των πολιτών και πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε.

 

Να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους που μας ενίσχυσαν με την παρουσία τους από την υπόλοιπη Κρήτη αλλά και την Αθηνά.

Θεωρώ ότι το Ρέθυμνο είναι σε θέση να φιλοξενήσει και πάλι τέτοιους αγώνες!!

 

Όσο αφορά τους συλληφθέντες, ένα μέρος τους οδηγήθηκαν εχθές στον εισαγγελέα και 4 ακόμη θα οδηγηθούν σήμερα, εκείνοι που προέρχονταν από τον τελικό. Οι κατηγορίες αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών και ναρκωτικών.

 

Οι συμπλοκές ωστόσο είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό, ενός φιλάθλου στο μάτι αλλά είναι εκτός κινδύνου μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν από το νοσοκομείο.»

 

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι πριν τους ημιτελικούς κατά την είσοδο των οπαδών στην πόλη στον κόμβο Αμαρίου όπου και  ελέγχθηκαν, κατασχεθήκαν μεγάλο μέρος φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρήξης φωτοβολίδων, ρόπαλα, κροτίδες,καπνογόνα, μια σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι.

Το μεγαλύτερο μέρος των συλληφθέντων ήταν από τους ημιτελικούς ενώ 4 ακόμη συλλήφθηκαν στον τελικό. Από τα 4 αυτά άτομα ηλικίας 19, 25, 25 ετών και ένας ανήλικος σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι 2, αφού ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος και ο 4ος  ήταν ο τραυματίας που μετέβη στο νοσοκομείο και αφέθηκε για να εξεταστεί από κλινική για το χτύπημα του στο μάτι.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία