Κι άλλες νταλίκες στον Άγνωστο!!!


Κι άλλες νταλίκες στον Άγνωστο!!!

  • Παιχνίδια προβολής από μεγάλες εταιρίες στις πλατείες του Ρεθύμνου

15/3/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τότε που οι νταλίκες με τα «ψυχαγωγικά παιχνίδια» έφυγαν από την πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη και μετά από το σάλο που ξεσηκώθηκε στη ρεθεμνιώτικη κοινωνία. Μάλιστα, τότε ο κ. Δήμαρχος, με επιστολή που έστειλε σε σελίδα του
facebook που είχε αναδείξει το θέμα, είχε παραδεχτεί ότι ήταν «αστοχία» και δεν ικανοποιούσε ούτε τον ίδιο και είχε δηλώσει ότι στη συγκεκριμένη πλατεία δεν θα επιτραπεί ξανά καμία εγκατάσταση, οποιασδήποτε φύσης.
Ακολούθως την περασμένη Κυριακή (14/3) αντικρύσαμε και πάλι στην ίδια πλατεία, στον "Αγνωστο" μια μεγάλη πλατφόρμα αυτή τη φορά που φιλοξενούσε περίπτερο γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και "προμοτάριζε" τα προϊόντα & υπηρεσίες της.
Και αναρωτιώμαστε! Αφού το θέμα δεν τέθηκε, από ότι μάθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως δόθηκε η άδεια εγκατάστασης αυτής της κατασκευής;
Τι χρήματα πληρώθηκαν και σε ποιόν;
Και τέλος, αν το ίδιο δικαίωμα προβολής το έχουν και οι υπόλοιποι τρεις χιλιάδες επιχειρηματίες του Νομού μας. Διότι αν το έχουν, τότε καθημερινά θα πρέπει να βλέπουμε περίπτερα προβολής και νταλίκες επί της πλατείας του "Άγνωστου"!!, μιας πλατείας που κατασκευάστηκε και δομήθηκε για τις ανάγκες των Ρεθυμνιωτών και των οικογενειών τους, ως χώρος περιπάτου & αναψυχής.

Σήμερα παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε στην εκπομπή "Πρωινό Δελτίο" ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος κ. Νίκος Δερεδάκης,
ο οποίος παρουσίασε το θέμα ως ακριβώς το δημοσίευσε και στο blog του. Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί εκ νέου και εκτός ημερησίας διάταξης, το εν λόγω θέμα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη αναμένεται η ίδια εταιρία κινητής τηλεφωνίας να ξαναστήσει στον ίδιο χώρο της πλατείας στον "Άγνωστο" το ίδιο ακριβώς event.


Παρακάτω παρατίθεται αυτούσια η δήλωση του κ. Δημάρχου για να θυμηθούμε τότε τι είχε ο ίδιος πει:

«Συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία σας μια και η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πλ. Αγνώστου Στρατιώτη δεν ικανοποιεί ούτε εμάς. Δυστυχώς το γραφείο της παλιάς πόλης που διαχειρίστηκε το όλο θέμα δεν έλεγξε λεπτομερειακώς τις προδιαγραφές των αιτούντων ιδιωτών λόγω έλλειψης ανάλογης εμπειρίας, αφού ας μην ξεχνάμε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν είχαμε πλατείες στο Ρέθυμνο.

Η σημερινή εικόνα λοιπόν της πλατείας του Αγνώστου, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να λήξει πριν τις 15 Φεβρουαρίου, αφού υπάρχει συμβατική δέσμευσή μας, είναι μια αστοχία που οφείλεται σε απειρία. Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη παρότι δεν συμμετείχα στην έγκριση της άδειας μια και ως Δήμαρχος αποδέχομαι με υπευθυνότητα το μερίδιο μου στις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες του συστήματος. Δεν θα ξανασυμβεί, σας διαβεβαιώ.

Εφεξής κάθε αίτηση θα ελέγχεται με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο σε ότι αφορά την ποιότητα των εγκαταστάσεων και τις επιπτώσεις στο αισθητικό και ηχητικό περιβάλλον, ώστε να αποφύγουμε ανάλογες δυσάρεστες για όλους μας καταστάσεις.

Σε ότι αφορά το σωστό ψυχαγωγικό παιχνίδι, δε νομίζω ότι το θέμα εξαντλείται σε μια διαμαρτυρία. Ας μην ξεχνάμε ότι, συχνά αποτελεί κοινωνικό αίτημα των δημοτών η δυνατότητα ψυχαγωγίας σε κοινόχρηστους χώρους. Παρ΄ όλα αυτά, η σκέψη μας είναι στην πλατεία Αγνώστου να μην επιτραπεί ξανά ουδεμία εγκατάσταση, οποιασδήποτε φύσης.

Σχετικά με την πλατεία Μικρασιατών με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι τα παιχνίδια θα απομακρυνθούν στις 28 Φεβρουαρίου.

Σας ευχαριστώ πάντως, που είστε πάντοτε ενεργά παρόντες. Την εικόνα της πόλης μας τη φτιάχνουμε όλοι μαζί και την υποστηρίζουμε όλοι μαζί. Να ξέρετε πως τις απόψεις σας τις λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας».

"Πριν, λοιπόν, στεγνώσει καλά-καλά το μελάνι της δήλωσής του", μας λέει ο κ. Δερεδάκης, "την Κυριακή 14 Μαρτίου, μια νέα νταλίκα, αυτή τη φορά εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, μαζί με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στέκονται στη μέση της πλατείας και διαφημίζουν τα προϊόντα της εταιρείας.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι εύλογα:
Ποιος έδωσε αυτή τη φορά άδεια; Το γραφείο της Παλιάς Πόλης; Η Δημαρχιακή Επιτροπή; Ή μήπως το Δημοτικό Συμβούλιο ... εν αγνοία του συμβουλίου;  "


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία