Προσοχή στους "εισαγόμενους" εκδότες

Εκτύπωση

Προσοχή στους "εισαγόμενους" εκδότες

  • Εμφανίστηκε σήμερα στη Κρήτη αλλά και στο Ρέθυμνο μια εφημερίδα με το τίτλο «Σήμερα στην Κρήτη».

13/3/10

Η συγκεκριμένη αφημερίδα διατείνεται ότι είναι μεγάλης Πανελλαδικής κυκλοφορίας (3η σε κυκλοφορία στην Αθήνα με το τίτλο «Σήμερα Στην Αθήνα» και 1η σε κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη με το τίτλο «Σήμερα Στην Θεσσαλονίκη»).
Επίσης αναφέρει για τεράστια νούμερα αναγνωσιμότητας και στη Κρήτη τα οποία βέβαια δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση με την πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει εντυπώσεις.
Αυτό άλλωστε διαφαίνεται έυκολα από μια απλή έρευνα που θα κάνει ο καθένας στο διαδίκτυο και που οι τρεις αυτοί τίτλοι είναι παντελώς άγνωστοι, δίχως να υπάρχει καμία απολύτως εγγραφή.

Στο όνομα όμως του εκδότη κ. Αντωνελάκη Μάνου, δυστυχώς βρέθηκαν σωρεία αναφορών για απάτες κάθε μορφής, όπου ο αναγνώστης μένει άναυδος από τον όγκο των δυσμενών πληροφοριών.
Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα και αναφορές ο εν λόγω  επιχειρηματίας έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να κάνει τον εκδότη με πλειάδα δημοσιογράφων να έχουν καταθέσει μηνύσεις εις βάρος του για διάφορες καταγγελίες, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, καθώς τα παρακάτω links (διαδικτυακοί σύνδεσμοι) περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον "φάκελο" του εκδότη.

Από τα δημοσιεύματα διαφαίνεται ότι έχει εκτίσει ακόμα και ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω αναφορές που δημοσιεύουμε.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή ο κ. Αντωνελάκης έχει ετοιμάσει το έδαφος να μπει και στη Κρήτη, το παρών είναι προς ενημέρωση εκείνων που τυχόν θα βρεθούν στο διάβα του για "συνεργασία".

Επειδή έτυχε το φύλλο αυτής της εφημερίδας να πέσει στα χέρια μας, εμείς έχουμε να καταγγείλουμε συγκεκριμένα, τα εξής:

  1. Χρησιμοποίησε τα stand της εφημερίδας μας (ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ) για να τοποθετήσει τις δικές του εφημερίδες, δίχως την άδειά μας! Ως γνωστός τα σταντ μας είναι ιδιόκτητα και όπου τοποθετούνται υπάρχει σχετική διαδικασία με τον φορέα, πρωτοκολλημένη αίτηση, σχετική άδεια, κλπ
  2. Στο πρώτο φύλλο που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες στη Κρήτη, αναφέρεται ως αριθμό φύλλου Νο 977, ενώ ο ίδιος ο εκδότης αποκαλύπτει ότι είναι το πρώτο φύλλο που εκδίδει «δοκιμαστικά» στη Κρήτη. Βέβαια από όσον καταγγέλουν συνάδελφοι δημοσιογράφοι΄από τη Βόρεια Ελλάδα, είχε κάνει το ίδιο και στο παρελθόν, στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τη πρώτη κυκλοφορία με αριθμό φύλλου 40 και λίγες μέρες αργότερα «πήδηξε» στο 300! Και από εκεί και ύστερα ...
  3. Χρησιμοποιήσε ανυπόγραφα άρθρα από Κρήτη που σχετίζονται με δημοσιογραφικές δουλειές συναδέλφων Κρητικών, προφανώς υποκλεμμένα από το διαδίκτυο.
  4. Στην ταυτότητα της εφημερίδας αναζητήσαμε στοιχεία επικοινωνίας. Αναφέρει ένα τηλέφωνο Θεσσαλονίκης (28310-261001) το οποίο μάλιστα γράφει ... - 12 γραμμές - !! αλλά όταν το καλείς ο ΟΤΕ δίνει το μήνυμα  «... ο αριθμός που καλείτε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητής του ΟΤΕ»!! Το οξύμωρο είναι ότι δίνουν και διεύθυνση γραφείου Ρεθύμνου επί της οδού Παύλου Βλαστού δίχως νούμερο, δίχως ΤΚ και πάνω από όλα δίχως τηλεφωνικό αριθμό!! Τέτοια διεύθυνση στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει!
  5. Δημοσιογραφική ομάδα επίσης δεν υπάρχει και πώς να υπήρχε άλλωστε αφού όλα τα δημοσιεύματα είναι ανυπόγραφα και προφανώς προϊόν διαδικτυακής υποκλοπής.
  6. Σε έπικοινωνία που είχαμε με τους εκπροσώπους από τις ελάχιστες διαφημιστικές καταχωρήσεις που φιλοξενεί το εν λόγω φύλλο, μας είπαν ότι ουδεμία σύμβσαη συνεργασίας έχει υπογραφεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι απαγορεύεται να τυπωθεί διαφήμιση στον έντυπο Τύπο αν δεν έχει υπογραφεί ανάλογη "Εντολή Ανάθεσης" με τον συμβαλλόμενο, για ευνόητους λόγους!

Θα θέλαμε να συστήσουμε στον κ. Αντωνελάκη να μην χρησιμοποιεί παραβατικές μεθόδους στην προσπάθειά του να «τρουπώσει» στη Κρήτη, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στις αναφορές που συναντήσαμε.
Ας προσέχουμε ... για να έχουμε λοιπόν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ολίγα από την σωρεία αναφορών και δημοσιευμάτων που βρήκαμε στο διαδίκτυο, ενώ στην αναζήτηση σχετικά με την «διάσημες» εφημερίδες του εκδότη, όπως προαναφέραμε ... δεν βρήκαμε απολύτως τίποτα!!!
______________________________________________________

Τίτλος: ΑΝΤΩΝΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
"...ας εμποδίσουμε τέτοια λαμόγια να πινουν το αίμα του κοσμάκη"

http://antonelakis.blogspot.com/2009/02/who-is-who.htmlhttp://antonelakis.blogspot.com/2009_02_03_archive.html _
___________________________________________________________

Athens News Agency: Daily News Bulletin in English, 00-02-28 
... Several priceless religious icons and artworks hailing from the former Soviet Union were confiscated over the weekend as police also announced two arrests in artifacts smuggling ring allegedly run out of an upscale Athens gallery.
Authorities seized 15 icons, 23 color photographs of various artworks and two handwritten sale contracts at the gallery 19 A00 in the Kolonaki district, while an arrest warrant was issued for its owner,
48-year-old Emmanouil Antonelakis.
____________________________________________________________


http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3592794&action=print
Δημοσίευμα από την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΩ ΚΑΤΩ». Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

"Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και αμοιβής των εργαζόμενων δημοσιογράφων στην εφημερίδα «Ανω Κάτω», που φέρεται να εκδίδει ο Μ. Αντωνελάκης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, αποφάσισε σαν πρώτο μέτρο αντίδρασης την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργαζομένων, η ημερομηνία της οποίας θα οριστεί από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και που συνθέτουν την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει, είναι καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων, που φτάνουν έως και τους τρεις μήνες, κατακρατήσεις εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μάλιστα, στους χώρους εργασίας έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης, ενώ στην εφημερίδα επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης καταγγέλλει επίσης, προπηλακισμούς και απειλές, όχι μόνο κατά των εργαζομένων αλλά και των εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που επισκέφτηκαν το χώρο εργασίας, ασκώντας νόμιμο συνδικαλιστικό τους δικαίωμα. Χαρακτηριστικό είναι - όπως καταγγέλλει το ΔΣ - ότι η επαφή των εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τους εργαζόμενους έγινε κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και την εκφοβιστική παρουσία των σεκιουριτάδων."
__________________________________________________

http://www.mediablog.gr/archives/458
Προσοχή... ακάλυπτος!

«...Εργαζόμουν επί ένα ολόκληρο χρόνο στα παραπάνω έντυπα, τόσο στην Άνω Κάτω όσο και στη Σήμερα στην Ελλάδα και γνωρίζω πολύ καλά τι εστί Μάνος Αντωνελάκης. Πολύ απλά πρόκειται περί ενός κοινού αγύρτη, που με τις "γαλάζιες" πλάτες που διαθέτει το παίζει εκδότης και έχει καταφεσώσει δεκάδες εργαζόμενους. Προσωπικά, είμαι ένας από αυτούς και μαζί με ορισμένους ακόμη συναδέλφους έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα, προκειμένου να λάβουμε αυτά που μας οφείλονται, αν και οι διαδικασίες αυτές είναι εξαιρετικά χρονοβόρες, ποτέ δεν ξέρεις αν θα δικαιωθείς και παρά το γεγονός ότι όλοι σου λένε ότι έχεις δίκιο. Γνωρίζω επίσης ότι ο εν λόγω κύριος προσπαθεί να τα "αρπάξει" τώρα από αθώα υποψήφια θύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα και εύχομαι να καταλάβουν γρήγορα ... όσοι μιλήσουν μαζί του ... ότι τους πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να μη συνεργαστούν μαζί του, διότι πολύ σύντομα θα το μετανιώσουν πικρά...»

«Θα ήθελα να ερευνήσετε, ή να δώσετε τη δυνατότητα σε όποιον ξέρει να δώσει στοιχεία και να σχολιάσει, τι είδους εφημερίδα θέλει να βγάλει πάλι ο Αντωνελλάκης; Όλοι ξέρουμε ότι είχε βγάλει την αυτοδιοικητική εφημερίδα Σήμερα, η οποία μετά έγινε ένθετη στην Ανω Κάτω και φυσικά είχε αφήσει απλήρωτους πάρα πολλούς συναδέλφους. 
Τώρα μαθαίνω ότι θέλει να βγάλει εφημερίδες
σε Θεσσαλονίκη,  Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, με το ίδιο όνομα, που θα διανέμονται δωρεάν.
Και ψάχνει δημοσιογράφους να την αναλάβουν εξ ολοκλήρου. Και φοβάμαι μήπως βρει κι άλλα κορόιδα..."

"...εργάστηκα στην Άνω Κάτω και κινήθηκα δικαστικά για να πάρω τα χρήματα που μου χρωστούσε. και τα πήρα. Ελπίζω να μη βρει άλλους εύπιστους ή απογοητευμένους ανέργους δημοσιογράφους."
______________________________________________

http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2006/10/28.htm
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΝΩ - ΚΑΤΩ"

«Ας αφήσει ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας "ΑΝΩ - ΚΑΤΩ" κ. Αντωνελάκης τα κροκοδείλια δάκρυα και το υποκριτικό ενδιαφέρον για "μισθωτούς και συνταξιούχους" και ας απαντήσει στις καταγγελίες μας:
- Καθυστερεί έως και τρεις μήνες την καταβολή δεδουλευμένων.
-Κατακρατεί τις εισφορές των εργαζομένων προς τα ασφαλιστικά τους Ταμεία.
-Δεν εφαρμόζει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
-Υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης στο χώρο εργασίας.
-Προπηλακίστηκαν και απειλήθηκαν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που επισκέφθηκαν το χώρο εργασίας.
-Δεν τήρησε καμία υπόσχεση και τίποτα απ΄ ό,τι συμφώνησε.
Ο κ. Αντωνελάκης δημοσίευσε ένα υποκριτικό κείμενο στην εφημερίδα του. Δεν είχε, όμως, ούτε τη στοιχειώδη ευαισθησία, ούτε το θάρρος να υπογράψει το κείμενο αυτό. Κρύβεται στην ανωνυμία, ακριβώς γιατί γνωρίζει το ψευδές και το συκοφαντικό του δημοσιεύματός του, για αποφάσεις και κείμενα όλου του Δ.Σ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να γίνει τιμητής των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των δημοσιογράφων και δεν πρόκειται να ανεχθεί τη φαλκίδευση από τον κ. Αντωνελάκη των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων, που εργάζονται στην εφημερίδα "ΑΝΩ ΚΑΤΩ".
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της Ενώσεως αποφάσισε

______________________________________________

http://www.mediablog.gr/archives/1130
Πήδηξε... 300 μέρες!

«...Ανησυχητικές καταγγελίες έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για την εφημερίδα «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη», που ενώ κυκλοφορεί εδώ και 2,5 περίπου μήνες, πριν 10 μέρες περίπου άλλαξε την αρίθμηση των φύλλων της και πλέον βρίσκεται στο φύλλο 360... και βάλε. Επιπλέον, όπως συνηθίζεται σε πολλές αθλητικές εφημερίδες, η επωνυμία της εταιρίας άλλαξε και από «KEFI ΕΠΕ» έγινε «ΚΕΦΗΘ ΕΠΕ».Δικαίως αναρωτιέται ο αναγνώστης μας. Μήπως ο εκδότης της προσπαθεί να πάρει επιδοτήσεις που δεν δικαιούται ...»

«Μάνος Αντωνελλάκης . Είχε εκδώσει μαζί με στελέχη της διαφημιστικής εταιρίας RATATA την καλημέρα το 1998. Σε επτά μήνες και έχοντας πληρώσει μόλις τους τρεις πρώτους, την έκλεισε φεσώνοντας εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία. Εμφανίστηκε πάλι το 2005 όταν ο ιδιοκτήτης της "Απόφασης" Θ. ΤΖώρτζης επιχειρώντας να ξεφορτωθεί την εφημερίδα και να μην πληρώσει ούτε αυτός τους εργαζόμενους και τα ταμεία την παραχώρησε στον Αντωνελλάκη.  Αφού την ανέλαβε μαζί με τον Δημητρίου έφυγε. Ο Τζώρζης βρήκε καλύτερο τρόπο να απαγκιστρωθεί απο την Απόφαση πουλώντας τη εικονικά σε κάποιον Κιούση ο οποίος παίζει τον ρόλο του "αυτοφοράκια" . Ο κ. Αντωνελλάκης εκδίδει εδώ και αρκετό διάστημα την Άνω Κάτω χωρίς να πληρώνει συμβάσεις και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους

"... Ξέρεις τι σημαίνει Αντωνελλάκης; Κανείς από τη Ν.Δ. δεν θέλει να τον βλέπει. Δάγκωσε τον Ψωμιάδη και δυο βουλευτές και ήδη τον έχουν καταλάβει. Θέλει να κάνει την μεγάλη ζωή με φράγκα τρίτων. Πήγε φυλακή πριν από τρία χρόνια. Το γνωρίζει όλη η πιάτσα. Ψεύτης εκ γενετής. Παλιοτόμαρο και ψευταράς. Δεν αλλάζει αυτός. Τον ξέρω πάνω από δέκα χρόνια. Από την Καλημέρα. ότι χειρότερο υπάρχει. Πρώην ΠΑΣΟΚος που κάνει τον Νεοδημοκράτη. Ρωτήστε την Λιάνη και ένα αργόσχολο δικηγόρο που είναι μαζί της. Ρωτήστε στην Αθήνα. Ρωτήστε τον Ευαγγελάτο και τον Σεριάτο. Ρωτήστε τον Παπαγιάννη και τον Μάκη. Μιλάμε για ότι χειρότερο υπάρχει."
_______________________________________________________________

Το Ρέθυμνο ευτυχώς είμαι μια "στενή" κοινωνία αρκούντος αδιάβλητη και έχει το ιδίωμα να απομονώνει τέτοιες πρακτικές. Ας ελπίσουμε ότι και η υπόλοιπη Κρήτη θα προλάβει να ενημερωθεί πριν το κακό λάβει έντονες διαστάσεις στο νησί και πριν πάθουν τα ίδια και οι Κρήτες συνάδελφοι και επιχειρηματίες. 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία