Απάντηση δια στόματος CRETA FARM

Εκτύπωση

Απάντηση δια στόματος CRETA FARM

13/3/10

Απάντηση έστειλε χθες προς όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η εταιρία Creta Farm.
Στην επιστολή το γραφείο Τύπου απαντά προς την προ ημερών νέα επίθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου εναντίον της.
Σημαντικά ερωτήματα έρχονται να ενεργοποιήσουν και τον πιο αδαή νου, τον πιο αδιάφορα, σχετικά με το πως ίσως λειτουργεί όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες από τούτη την αντιπαράθεση και το πως ίσως κάποιοι εκμεταλλεύονται τους συλλόγους προς ιδίον όφελος.
Κατωτέρω το πλήρες κείμενο της επιστολής CRETA FARM:

" Σε απάντηση της επιστολής του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα ακόλουθα:

Είναι απορίας άξιον του τι τελικά πρεσβεύει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρίνου.
Τελικά είναι υπέρ του περιβάλλοντος ή όχι;
Τελικά είναι κατά οποιασδήποτε ρύπανσης συμβαίνει στην περιοχή ή όχι;

Δεν είναι δυνατόν, ένας Σύλλογος που έχει ως σημαία του δήθεν την περιβαλλοντική ευαισθησία, ενώ είναι γνώστης μιας ρύπανσης που συμβαίνει δίπλα του να τη δικαιολογεί αντί να την κατακρίνει. Δεν έχει το δικαίωμα, ούτε τη γνώση, να βγάζει συμπεράσματα ότι η ρύπανση, -αν στην πραγματικότητα υφίσταται στην περιοχή του Λατζιμά,- προέρχεται από το ένα σημείο και όχι από το άλλο. Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι αυτοί που «κόπτονται» για την προστασία του περιβάλλοντος, ταυτόχρονα αποκρύπτουν μια συνεχιζόμενη μεγάλη ρύπανση που συμβαίνει μέσα στον οικισμό τους από ανεπεξέργαστα λύματα. Και εμείς συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε:

Την περιβαλλοντική οργάνωση Αρχιπέλαγος, που την κάλεσε στην περιοχή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, την ενημέρωσε ως όφειλε, για την ύπαρξη αυτής της ρύπανσης; Γιατί είναι ξεκάθαρο από την επιστολή του ότι τη συγκεκριμένη ρύπανση τη γνώριζε ως εξάλλου το διαβεβαιώνει και εγγράφως, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ήδη βγει να την καταδικάσει και ταυτόχρονα θα είχε ήδη καταθέσει σωρεία καταγγελειών για τη διερεύνηση της, και φυσικά δεν θα τη χαρακτήριζε στην επιστολή του ως «δική μας τυχόν ρύπανση». Αδυνατούμε να δικαιολογήσουμε όλους αυτούς, που τα τελευταία χρόνια επιδίδονται στο άθλημα της καθημερινής καταγγελιο-κατάθεσης εις βάρος της εταιρείας μας, όταν δεν το πράττουν όταν αυτό συμβαίνει επί μακρόν και δίπλα τους. Με τι συμφέροντα κινούμενοι άραγε πράττουν το ένα και ξεχνούν να πράξουν το άλλο;

Κατά την άποψή μας τα τεράστια οικοπεδικά συμφέροντα που έχουν στην περιοχή οι κατήγοροί μας (φανεροί και μη) είναι ο πιο απλός και προφανής λόγος. Γιατί θα πρέπει να ξέρει όλος ο κόσμος ότι η μικρή ομάδα ατόμων που μας κατηγορεί κρύβει από πίσω της, μέσω συγγενικών δεσμών, ιδιοκτησίες εκατοντάδων στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή που συνορεύει με την εταιρεία μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο, πως δεν μπορούν « επαγγελματίες κατήγοροι» να παίζουν στην πλάτη μιας τοπικής εταιρείας, παιχνίδια με μοναδικό σκοπό την οικοπεδοποίηση και την κερδοσκοπία στην περιοχή. Δεν μπορεί να σταματήσει η ανάπτυξη ενός ολόκληρου νομού, στην οποία αναμφισβήτητα συμβάλλουμε δραστικά, προκειμένου κάποιοι να θησαυρίσουν από τη μελλοντική οικιστική ανάπτυξη των οικοπέδων τους!

Επειδή η εταιρεία μας δεν προτίθεται να μπει σε επιπλέον διάλογο δια του τύπου με τους γνωστούς πλέον οικοπεδο-λάγνους και συμφεροντολόγους της περιοχής, σας αναφέρουμε και δηλώνουμε ξεκάθαρα τα εξής:

-         Δεν έχει προκύψει ποτέ καμία περίπτωση ρύπανσης ή υποβάθμισης περιβάλλοντος από την εταιρεία μας, σε κανέναν από τους αλλεπάλληλους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί.

-         Οι ρύποι που προκύπτουν από τις παραγωγικές μας δραστηριότητες δεν είναι επικίνδυνοι σε καμία περίπτωση και αντιμετωπίζονται όλοι σύμφωνα με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων που διαθέτει η εταιρεία μας. Οποιαδήποτε αναφορά σε επικίνδυνες και τοξικές ουσίες που προσβάλλουν την ανθρώπινη υγεία είναι ανυπόστατη και ψευδής.

-         Κατέχουμε όλο εκείνο το πλήθος των αδειοδοτήσεων που απορρέουν από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

-         Τόσο η δυναμικότητά της χοιροτροφικής μας εγκατάστασης, όσο και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρεί είναι 100% σύννομες με την εθνική νομοθεσία. Δεν φταίμε εμείς αν τη νομοθεσία δεν μπήκαν κάποιοι ποτέ στον κόπο να τη διαβάσουν ολόκληρη, ή την ερμηνεύουν τμηματικά όπως τους εξυπηρετεί.

-         Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που να δείχνουν ρύπανση, άλλως υποβάθμιση όπως πολλάκις έχει αναφερθεί για να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη, αλλά ιδιωτικά αποτελέσματα του καθηγητή κ. Λιοδάκη, που ως γνωστόν ο τελευταίος έχει και οικοπεδικά συμφέροντα στην περιοχή πλησίον της εταιρείας μας, μια που είναι ιδιοκτήτης περίπου 80 στρεμμάτων και συνέχισε να επενδύει σε γη εντός του 2009!!!

-         Η χοιροτροφική μας μονάδα κατέχει τις αρτιότερες περιβαλλοντικές υποδομές από όλες τις χοιροτροφικές μονάδες της χώρας και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ενώ δημοσίως έχουμε προκαλέσει τους πάντες να μας υποδείξουν καλύτερες περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις από τις δικές μας δεν έχουμε πάρει ποτέ απάντηση. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις μας για το περιβάλλον έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είμαστε ανοιχτοί να εφαρμόσουμε κάθε νέα τεχνολογία που θα συμβάλλει στην περαιτέρω προστασία του περιβάλλοντος.

-         Η εταιρεία μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, από οποιονδήποτε έλεγχο. Είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θέλει να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της και να διαπιστώσει την ορθότητα της λειτουργίας της. Οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις μας με χαρά θα τον ξεναγήσουμε σε αυτές, όπως το έχουμε κάνει πολλές φορές για εκπαιδευτικούς λόγους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας γι αυτό το σκοπό είναι το 28310-86601.

-         Εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει υπόμνημα στην Εισαγγελεία με το οποίο ζητάμε να ελεγχθούν όλες οι δραστηριότητες της περιοχής Λατζιμά και ταυτόχρονα εκ νέου και η δική μας. Ας μη βιάζονται λοιπόν κάποιοι να γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως.
 Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές είναι αυτές που εν τέλει θα γράψουν την τελευταία λέξη σε αυτή την υπόθεση
."


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία