Ο κ. ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Εκτύπωση
Ο κ. ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

12/3/10

Σήμερα το πρωί στις 11.00 ο Ταξίαρχος κ. Μανώλης Παραβολιδάκης, Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με σκοπό της ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση της απρόκλητης επίθεσης, αντίστασης κατά της αρχής, εξύβρισης και προπηλακισμού σε βάρος 2 Αστυνομικών του Α.Τ. Γεροποτάμου από 2 ημεδαπούς, εχθές 11/3/2010 και περί ώρας 12.50 στο Δ.Δ. Περάματος.

Η επίθεση στους 2 Αστυνομικούς Καρυπίδη και Γκόγκο ηλικίας 20 και 21 ετών αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε από δύο κατοίκους Ζωνιανών (πατέρα και γιο) 66 και 34 ετών αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης σε βάρος τους.

Οι 2 αστυνομικοί μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι δράστες παρότι γνωστοί παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.
Ο ένας εκ των αστυνομικών φέρει βαριά τραύματα στο πρόσωπο ενώ ο συνάδελφός του είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και οι δύο θα εξεταστούν σήμερα από τον Ιατροδικαστή Ρεθύμνου προκειμένουν να συμπληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας εναντίον των δύο δραστών, που όπως προαναφέραμε τα ονόματά τους είναι ήδη γνωστά στην Αστυνομία καθώς και στα ΜΜΕ.
Τα αδικήματα για τα οποία οι πατέρας & γιός από τα Ζωνιανά κατηγορούνται είναι :

  • αντίστασης κατά της αρχής
  • απρόκλητης επίθεσης,
  • εξύβρισης &
  • προπηλακισμού με πρόκληση σωματικών βλαβών

Ο κ . Παραβολιδάκης επί του θέματος δήλωσε τα εξής:
«Ως επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, έχω το υπηρεσιακό και ηθικό χρέος να προστατεύσω με κάθε τρόπο τους νομοταγείς πολίτες αυτού του νομού, αλλά και τους αστυνομικούς που στελεχώνουν τις υπηρεσίες μας και καθημερινά μάχονται για την εμπέδωση της Τάξης και της Ασφαλείας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε συμπεριφορές ανομίας, αυθαιρεσίας και βίας από όποιον και να προέρχονται. Οι εκφραστές τέτοιων συμπεριφορών θα αποδίδονται στη δικαιοσύνη χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Η αστυνομία δε συνδιαλέγεται με παρανόμους.
Είμαστε απέναντι τους.

Η νομιμότητα είναι μονόδρομος και αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν όλοι.

Χθες 2 νέοι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση εν ώρα υπηρεσίας, από 2 άτομα, πατέρα και γιο, στην περιοχή του Περάματος. Προπηλακίσθηκαν και ξυλοκοπηθήκαν επειδή ... τόλμησαν να κάνουν τη δουλειά τους!!

Θέλω να δηλώσω ότι οι εμπλεκόμενοι πέρα από κάθε αμφιβολία θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Δε θα επιτρέψουμε σε εκείνους τους «ελάχιστους» που εξακολουθούν να παρανομούν, να στιγματίσουν ολόκληρα χωριά στο Νομό μας.

Καλώ τους νομοταγείς πολίτες να απομονώσουν όσους συστηματικά με την έκνομη συμπεριφορά τους, δημιουργούν προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Με σύμμαχο τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του Μυλοποτάμου, η Αστρονομία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων με της τοπικές κοινωνίες.

Ήδη το 1ο βήμα έγινε με την καθιέρωση των πεζών περιπολιών και την πλήρη αποδοχή του μέτρου στα Ζωνιανά, Λιβάδια και Ανώγεια.

Επίσης από την επόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί ο Τοπικός Αστυνόμος στην Κοινότητα των Ζωνιανών, μέτρο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά πανελλαδικά από την Διεύθυνση μας, μετά την ψήφιση του σχετικού Π. Δ/τος το 2006.

Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ στους Αστυνομικούς και Ειδικούς Φρουρούς του Ρεθύμνου, από τους οποίους ζητώ:

  • Να συνεχίσουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων
  • Να ασκούν το καθήκον τους ευσυνείδητα, χωρίς φόβο και πάντοτε με σεβασμό στον πολίτη.»

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία