ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκτύπωση
ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


12/3/10


Πολυπληθή και απόλυτα οργανωμένη παρουσιάστηκε η απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει το Εργατικό κέντρο Ρεθύμνου για εχθές Πέμπτη 11/3/2010. Συμμετέχοντες στην διαδήλωση ήταν οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, οι γιατροί του ΕΣΥ του νοσοκομείου Ρεθύμνου,οι εκπαιδευτικοί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, το ΣΥΡΙΖΑ, ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου και του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, η Εργατική Αλληλεγγύη και αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι που αποφάσισαν ότι έχει νόημα η απεργία και η κινητοποίηση.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από πολλούς υπεύθυνους των σωματίων αυτών, που παρουσίασαν τα προβλήματα του κάθε κλάδου αλλά και τα κοινά προβλήματα όλων των εργαζομένων και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας από το εργατικό κέντρο έως τη Νομαρχία Ρεθύμνου.

Για τα ζητήματα που αφορούν όλους τους εργασιακούς κλάδους μας μίλησε ο κ. Νικολιδάκης Γιώργος, πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ρεθύμνου:
«Με τη σημερινή απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι τα σπασμένα.

Τα σπασμένα και την κρίση να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Οι Κροίσοι να πληρώσουν την κρίση. Οι έχοντες και οι κατέχοντας να πληρώσουν, γιατί στους εργαζόμενους δεν έχει μείνει ούτε σάλιο για να πληρώσουν για άλλη μια φορά.

Για αυτό απεργούμε, για να δώσουμε ένα μήνυμα προς τους εκάστοτε κυβερνόντες, ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι το αίτιο της οικονομικής κρίσης.»

Επιπλέον ο κ. Αντώνης Σταυρουλάκης, πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ νομού Ρεθύμνης ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα αξιώνουμε από της ΕΕ και την κυβέρνηση, να αλλάξουν την πολιτική που ζημιώνει τη ζωή των μισθωτών, των συνταξιούχων και τους απαξιώνει σαν υπαλλήλους.

Ζητάμε να σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί, γιατί εξαθλιώνουν  τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Φτάνει πια, να μην πληρώνουμε εμείς την κρίση. Να την πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντας, αυτοί που έχουν καταχραστεί το δημόσιο πλούτο, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, όλοι όσοι έχουν φέρει τη χώρα σε αυτή την εξαθλίωση.

Να δώσουμε ένα μήνυμα στους εργαζόμενους αλλά και την κυβέρνηση, ότι εμείς δεν φταίμε, αντιδρούμε για να μην πληρώσουμε αυτή την κρίση.»

Και τέλος από την πλευρά των μηχανικών του δημοσίου ακούσαμε τον κ. Μάνος Νικολουδάκης, Γενικός γραμματέας μηχανικών δημοσίου δυτικής Κρήτης:
«Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και ψηφίστηκαν στη βουλή την Παρασκευή που πέρασε, είναι άδικα και αντιλαϊκά και το μονό σίγουρο είναι ότι δεν θα μας βγάλουν από την κρίση και το αδιέξοδο που ζούμε σήμερα.

Ως μηχανικοί δημοσίου πιστεύουμε στην ανάπτυξη και είμαστε εργαλεία για αυτή, πιστεύουμε ότι αν δεν ανακοινωθούν άλλα μέτρα εργασιακού χαρακτήρα σε λίγο διάστημα θα παρθούν και άλλα πιο σκληρά μέτρα, τα οποία δεν θα κόβουν μόνο το 14ο μισθό, το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αλλά και το 13ο και το 12ο.

Τα μέτρα αυτά οδηγούν σε μια ακόμα πιο βαθειά ύφεση με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή, να αυξηθεί η ανεργία και όλοι να βιώσουμε ακόμα χειρότερες μέρες.

Θέλουμε αναπτυξιακά και όχι αντιλαϊκά μέτρα.»

Ας ελπίσουμε ο σφυγμός των εργαζομένων να εισακουστεί!!!Γ.Μ.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 22 Μάρ 2018

Αρθρογραφία