Η κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΙΤΒ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Εκτύπωση

Η κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΙΤΒ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

10/3/10

Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι, στην ITB 2010, τη μεγαλύτερη και πιο πρωτοπόρο διεθνή έκθεση για τον τουριστικό κλάδο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Βερολίνο θα συναντηθώ με στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και με εκπροσώπους των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η πρώτη εικόνα που σχηματίζω είναι, ότι υπάρχει αγωνία για τις δυσκολίες που επιφέρει το δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Αγωνία που συμμερίζεται και η Ελλάδα, για την οποία ο τουρισμός αποτελεί τον πιο προσοδοφόρο οικονομικό κλάδο.

Μόνο που στη δική μας περίπτωση, εκτός από τις δυσκολίες της κρίσης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από το πρόσφατο, σφοδρό κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων στον ξένο τύπο.

Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη, έγκαιρη μέριμνα προβολής της χώρας μας σε όλες τις μεγάλες αγορές ενδιαφέροντος που πιθανά επηρεάζονται και κυρίως στη Γερμανική, που αποτελεί τη σπουδαιότερη αγορά τουριστών για την Ελλάδα με περίπου 2,4 εκατ. Γερμανούς επισκέπτες.

Αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη μιας μεγάλης, συντονισμένης, συλλογικής προσπάθειας. Είναι επιβεβλημένο στη σημερινή συγκυρία, να συμβάλλουμε όλοι, ο κάθε ένας από την πλευρά του, στην αντιστροφή αυτού του αρνητικού κλίματος.

Χρειάζεται βούληση, συνέπεια και μαχητικότητα. Χρειάζεται προπαντός  διακρίνουμε και τις δύο πλευρές της κρίσης. Όχι μόνο τους κινδύνους από τη μία, αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης, τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που υπάρχουν από την άλλη».
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία