Συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την ανάδειξη νέου προέδρου & νομαρχιακών επιτροπών

Εκτύπωση

Συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του, καθώς και των μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) των  Νομαρχιακών Επιτροπών.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά στο Σώμα και ευχαρίστησε όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους για τη μέχρι τώρα προσφορά τους και την παρουσία τους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που χαρακτηρίζεται από πνεύμα συλλογικότητας, διάθεση συνεργασίας και αποχή από στείρες αντιπαραθέσεις.


Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Νομάρχης πρότεινε ως υποψήφιο το Νομαρχιακό Σύμβουλο, κ. Μανώλη Παπυράκη, ο οποίος ύστερα από μυστική ψηφοφορία, επί 20 Νομαρχιακών Συμβούλων παρόντων, αναδείχτηκε νέος Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου με 19 ψήφους και 1 λευκό.  Μετά από πρόταση της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, νέος Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου αναδείχτηκαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ Κώστας Μαθιουδάκης (20 ψήφοι) και Μανώλης Αυγενάκης(18 ψήφοι, 2 λευκά) αντίστοιχα.

Μετά την ανάδειξη του Προεδρείου του Σώματος ακολούθησε η ψηφοφορία για τις Νομαρχιακές Επιτροπές "Ανάπτυξης" και "Ποιότητας Ζωής".


Από πλευράς πλειοψηφίας, ο Νομάρχης Ρεθύμνου πρότεινε για τακτικό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής "Ανάπτυξης" το Νομαρχιακό Σύμβουλο, κ. Γιώργο Μποτονάκη και αναπληρωματικό μέλος το Νομαρχιακό Σύμβουλο, κ. Γιάννη Παρασύρη, ενώ από πλευράς μειοψηφίας προτάθηκε για τακτικό μέλος ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Νίκος Μακρυδάκης και αναπληρωματικό ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Χαιρέτης. Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε για τα τακτικά μέλη έλαβαν: Μποτονάκης 18 ψήφους, Μακρυδάκης 19, ενώ καταμετρήθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο. Στην ψηφοφορία για τα αναπληρωματικά μέλη έλαβαν: Παρασύρης 19 ψήφους, Χαιρέτης 19, ενώ καταμετρήθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.


Σε ό,τι αφορά τη Νομαρχιακή Επιτροπή "Ποιότητας Ζωής" προτάθηκαν από το Νομάρχη οι Νομαρχιακοί Σύμβούλοι κ.κ Μανώλης Αρχοντάκης και Γιώργος Ουρανός  για τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα και από τη μειοψηφία οι κ.κ Βαγγέλης Καπετανάκης και Άννα Ζαχαριουδάκη - Ραπτάκη για τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα. Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε για τα τακτικά μέλη έλαβαν: Αρχοντάκης 19 ψήφους, Καπετανάκης 19 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο. Στην ψηφοφορία για τα αναπληρωματικά μέλη έλαβαν: Ουρανός 19 ψήφοι, Ζαχαριουδάκη - Ραπτάκη 19 ψήφοι, ενώ καταμετρήθηκε και 1 λευκό.

Αμέσως μετά την ανάδειξη των δυο Νομαρχιακών Επιτροπών ο Νομάρχης, κ. Παπαδάκης, όρισε στις θέσεις των Αντινομαρχών για το 2009 τις Νομαρχιακές Συμβούλους κα Ζωή Σιταρένιου - Μπριλλάκη  και κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη, οι οποίες θα προεδρεύουν των Νομαρχιακών Επιτροπών "Ανάπτυξης" και  "Ποιότητας Ζωής".


Ο Νομάρχης Ρεθύμνου μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε:

"Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του, τη σύμπνοια καθώς και το πνεύμα συνεργασίας που το διακατέχει, εξέλεξε και πάλι διαπαραταξιακό προεδρείο, κάτι που δείχνει, θέλω να πιστεύω, τη γόνιμη και αποτελεσματική  λειτουργία του Σώματος μέσα από το διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Προτού ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο του Σώματος, κ. Παπυράκη και στα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μέχρι τώρα Πρόεδρο, κ. Νίκο Νικολακάκη για την προσφορά του στην ομαλή και σωστή λειτουργία του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους κ.κ. Γιώργο Μποτονάκη και Μαρία Αρχοντάκη για το έργο τους στην αντινομαρχία. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Σώματος, όπου θα παρουσιαστεί το έργο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, των Νομαρχιακών Επιτροπών και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης γενικότερα καθώς και η στοχοθεσία και ο προγραμματισμός για σημαντικά θέματα του τόπου, που θα τίθενται υπόψη του Σώματος μετά από την επεξεργασία τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, φορείς και την επιστήμη".

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία