ΣΑΤΙΡΙΚΑ ΠΑΝΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Εκτύπωση

ΣΑΤΙΡΙΚΑ ΠΑΝΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

10/3/10


της Γιώτας
Μαστάθη
Αναστάτωση έφερε στους κατοίκους του όμορφου και γραφικού Ρεθύμνου, η ανατολή του ηλίου σήμερα το πρωί.
Το σκοτάδι έφυγε και το φως έφερε στα μάτια μας ... το τραγικό!

 

Ποιο είναι το τραγικό; Επάνω στο πιο σημαντικό μνημείο του Ρεθύμνου, ένα χώρο που σε όλους μας θυμίζει της ιστορία της πόλης μας, τους αγώνες των περήφανων αγωνιστών της Κρήτης, το κάστρο Φορτέτζα, είχε τοποθετηθεί ένα τεράστιο πανό επάνω στο οποίο αναγράφονταν με τεράστια γράμματα η λέξη ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!

 

Πωλείται λοιπόν το παρόν κτίριο; Το οικόπεδο του παππού μου; Τι είναι άραγε το ΠΩΛΕΙΤΑΙ που αναγράφεται επάνω σε ένα ΜΝΗΜΕΙΟ;

 

Να δούμε όμως πως φτάσαμε ως εκεί;

 

Μετά τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Ολι Ρεν και που αφορούσαν την πώληση των αρχαίων μνημείων από τους Έλληνες για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, (αλληγορικής σημασίας βέβαια) κάποιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτά τα πανό, σατιρίζοντας στην ουσία τις δηλώσεις αυτές και να τα αναρτήσουν.
 
Και μιλάω στον πληθυντικό διότι αμέσως μετά την εν λόγω ανάρτηση στο κάστρο Φορτέτζα, αναρτήθηκε ένα αντίστοιχο πανό και στο Μιναρέ της Παλιάς πόλης, το Μιναρέ που κοσμεί εδώ και χρόνια την πόλη και υψώνεται στην νέα πλατεία, την πλατεία  Μικρασιατών.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου Αντιπλοίαρχο κ. Γιώργο Ιερωνυμάκη, μας ενημέρωσε ότι ύστερα από την πληροφορία που είχε το Λιμεναρχείο για το συμβάν στο κάστρο, ειδοποίησε την κ. Πέπη Μπιρλιράκη - Μαμαλάκη αρμόδια Δημοτική σύμβουλο στα θέματα πολιτισμού και τουρισμού με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των δημοτικών αρχών που κατέβασαν το πανό από το γραφικό, ιστορικό μας κάστρο.

 

Εν συνεχεία το λιμεναρχείο έχοντας πάντα τα μάτια του ανοικτά στο χώρο που είναι υπό την επίβλεψη του, κατάφερε να συλλάβει τους δράστες, οι οποίοι είναι μια ομάδα αριστερών φοιτητών.
Οι δράστες πιάστηκαν επ΄αυτοφώρω την ώρα που σχεδίαζαν να αναρτήσουν και τρίτο πανό!!
Προσπάθησαν λοιπόν να αναρτήσουν ένα όμοιο πανό με τα ίδια συνθήματα στο φάρο του Ρεθύμνου.

 

Η ομάδα των φοιτητών συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στις αλιμενικές αρχές όπου και σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία η οποία πήρε το δρόμο προς τον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

Εδώ δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε την απόλυτη συνεργασία των αρχών του Ρεθύμνου, το Λιμεναρχείο, τον Δήμο και την Αστυνομική διεύθυνση που για άλλη μια φορά απέδειξαν την δουλειά και την αξία τους.

 

Είναι ένα γεγονός που αναστάτωσε την κατά τα άλλα «ήσυχη» κοινωνία της πόλης του Ρεθύμνου. Μια σατιρική ενέργεια βέβαια, η οποία όμως χαρακτηρίζεται προκλητική και προσβλητική, όταν αναρτιέται σε έναν ιστορικό χώρο.

 

Μη φτάσουμε να γίνουμε ίδιοι. Μην επηρεαστούμε χάνοντας την ταυτότητα μας.

Που ναι, είμαστε Έλληνες με όλα τα ελαττώματα και τα στραβά μας, όμως και ένας λαός με τεράστια ιστορία, που την τιμάμε και τη σεβόμαστε.

 

Γιατί; Διότι όλοι μας υπάρχουμε, ζούμε σε μια, παρά τα προβλήματα της, ελεύθερη χώρα που κάποιοι επάνω σε αυτά τα ιστορικά μνημεία, έδωσαν το αίμα τους!!!« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία