Αντίο σε μια ...ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ!

Εκτύπωση

Αντίο σε μια ...ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ!

Η "Αρχόντισσα" μας
Βαρβάρα Ζουγανέλη

 

  • Τίποτα πια δεν θα ναι όπως πρώτα...
  • Έχεις χαθεί, σαν όνειρο...

.....το αγαπημένο σου τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

 

Βαρβάρα μας έφυγες.
Έφυγε η ψυχή της παρέας μας. Όχι, δεν την νίκησες κουτέ καρκίνε. Εσύ, εσύ αποφάσισες να φύγεις, να πας στον Κύριο να ξεκουραστείς. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις σου, πάλεψες και ξαναπάλεψες, πετυχαίνοντας να ξεπεράσεις και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των γιατρών. Τώρα πια, αφού εκπλήρωσες όσες μπορούσες από τις εκκρεμότητες σου, είσαι έτοιμη να φύγεις.

Όχι σκληρέ Χάρε, δεν σε φοβήθηκε. Αφού την ζήλεψες και την πόθησες, αποφάσισε να μη σου χαλάσει το χατίρι και παραδόθηκε. Άλωσες το σώμα της, μα την ψυχή της ΠΟΤΕ δεν την κυρίευσες. Το θέλημα σου Βαρβάρα μας έγινε, έφυγες με αξιοπρέπεια και χωρίς να γίνεις βάρος σε κανέναν μας. Δεν ήθελες να πονέσεις κανέναν μας. Μα αυτό δεν γίνεται, όταν αγαπάς, πονάς.

Όμως μέσα από σένα Βαρβάρα μας που ήσουνα κόρη, μάνα, αδερφή, σύζυγος και φίλη πιστέψαμε στο θαύμα, γιατί θαύμα ήταν όλα όσα κατάφερες σε ένα χρόνο. Μάθαμε από σένα, Θαυμάσαμε πολλά στην διάρκεια της αγόγγυστης δοκιμασίας σου.
 

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ= ΒΑΡΒΑΡΑ
 

Βαρβάρα μας, δέχθηκες όλες τις δοκιμασίες, πόνεσες πολύ, μα ούτε μια στιγμή δεν μεμψιμοίρησες. Μία φορά δεν ακούσαμε γιατί. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ; Εμείς λυγίσαμε και  συ έδινες δύναμη και κουράγιο σε εμάς. Ακόμα και λίγες ώρες πριν, ρωτούσες αν θα είσαι έτοιμη για το γάμο της κόρης σου της Δημητρούλας. Βαρβάρα, η τελευταία σου βόλτα ήταν να πας στην εκκλησία να κοινωνήσεις. Το ότι ήσουν κοντά στον Θεό, σου έδινε δύναμη και πίστη ότι θα τα καταφέρεις. Και εσύ Βαρβάρα μας, τα κατάφερες. Τα κατάφερες άξια όπως έκανες πάντα σε όλες τις καταστάσεις.
 

ΑΓΑΠΗ; ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ;ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ; Είσαι το συνώνυμο της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Νοιαζόσουν και έτρεχες για τον καθένα χωρίς να γυρεύεις το ευχαριστώ. Είχες τον καλό λόγο για όλους και δεν ήθελες να μας βλέπεις θλιμμένους.

Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά και για άλλα τόσα που μας άφησες παρακαταθήκη. Τα λόγια είναι αδύνατον να εκφράσουν αυτά που νιώθει η καρδιά μας.
 

Κορίτσια αχ, τα κορίτσια σου, η μαμά σας είναι ακόμη μαζί σας , μαζί μας και να θυμάστε πάντα ήθελε να στε καλά, χαρούμενες γι αυτό σας άνοιγε δρόμους ώστε η ζωή σας να ναι στρωμένη με ροδοπέταλα.
 

Μαμά , Μπαμπά, μην στενοχωριέστε η Βαρβάρα μας αντάμωσε τον Παναγιώτη μας. Δεν είναι μόνη της.
 

Αδερφούλα μας, συγνώμη που σε κουράσαμε και δεν σ αφήναμε να κοιμηθείς, ο χάρος μπορεί να πήρε το σώμα σου όμως τις όμορφες στιγμές και τις εμπειρίες- μαθήματα ζωής που εσύ απλόχερα μας χάρισες, δεν θα μπορέσει κανείς να μας τα πάρει.
 

Όταν πριν από μερικά χρόνια ήμασταν στην ίδια θέση, με τον αποχωρισμό του Παναγιώτη, αυτό που έμεινε σε όλους μας , σαν τίτλος για εκείνον ήταν, ένας ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, ένας τραγουδιστής της ζωής.
 

Εσύ Βαρβάρα μας άξια παίρνεις τον τίτλο ΣΟΥ. Η αυλαία πέφτει...ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ!
 


Ας είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά όπως πάντα εσύ ήθελες.

Καλό ταξίδι ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ καλή αντάμωση!

 

ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΝΕΚΡΩΝ....

 

 

Όνειρο ήτανε.....

Ο ουρανός.... ανάβει τα φώτα....τίποτα πια δεν θα΄ναι όπως πρώτα,ξημέρωσε πάλι .....

ξυπνάω στο φως, τα μάτια ανοίγω, για λίγο νεκρός χαμένος για λίγο ξημέρωσε πάλι...
και έχεις χαθεί μαζί με τον ύπνο μαζί με τ? ονείρου μου το πολύχρωμο κύκνο μην ξημερώνεις Ουρανέ....άδεια η ψυχή μου το δωμάτιο άδειο και από το όνειρό μου ακούω καθάριο το λυγμό της να λέει ....Όνειρο ήτανε,όνειρο ήτανε...

...θα ξαναρθείς, μόλις νυχτώσει και το όνειρο πάλι την αλήθεια θα σώσει θα μαι κοντά σου, μόνο εκεί....σε βλέπω καλή μου...εκεί ζυγώνεις και ακουμπάς την ψυχή μου μετα φτερά σου....Μα το πρωί χάνεσαι φεύγεις.....ανοίγω τα μάτια και αμέσως πεθαίνεις μην ξημερώνεις ....ΟΥΡΑΝΕ.....

Άδεια η ψυχή μου το δωμάτιο άδειο και από το όνειρό μου ακούω καθάριο το λυγμό σου να λέει ....Όνειρο ήτανε,όνειρο ήτανε...
και έχεις χαθεί μαζί με τον ύπνο μαζί με τον ύπνο μαζί με τ? ονείρου μου το πολύχρωμο κύκνο μην ξημερώνεις Ουρανέ....άδεια η ψυχή μου το δωμάτιο άδειο και από το όνειρό μου ακούω καθάριο το λυγμό σου να λέει ....Όνειρο ήτανε,όνειρο ήτανε...


« επιστροφή στη κατηγορία Κοινωνικά

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία