Εθνικός Κήπος Ρεθύμνου - Το Σπίτι του Αη Βασίλη. Επανήλθε ο Ρεθυμνιώτης στο Κήπο!

Εκτύπωση

Εθνικός Κήπος Ρεθύμνου
Το "Σπίτι του Αη Βασίλη"

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων οργανώθηκε μια αξιόλογη προσπάθεια από ιδιώτη για να προσφερθεί στα παιδιά μας μια διαφορετική ψυχαγωγία.

του Βασίλη Κασιμάτη


Ένας τεράστιος παιδότοπος δημιουργήθηκε στον Εθνικό μας Κήπο προς τέρψιν των παιδιών όλων των ηλικιών!
Σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον με πολλά στολίδια και μια τεράστια Φάτνη ο ιδιώτης έπλασε νέα όνειρα στη φαντασία των παιδιών μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτή την ιδιωτική κίνηση που παρότι δεν είχε τον ανάλογο χρόνο προετοιμασίας λόγω της μη έγκυρης αδειοδότησης από το Δήμο εντούτοις όμως κέρδισε τις καρδιές όλων όσων επισκέφτηκαν τον νέο αυτό χώρο.

Συναντηθήκαμε με τον επιχειρηματία, δημιουργό αυτής της ιδέας κ. Ιωάννη Γιουκάκη και του θέσαμε ορισμένες ερωτήσεις:

Ρ.Α: Κε Γιουκάκη, έως πότε θα παραμείνει σε λειτουργία αυτός ο μεγάλος παιδότος;

Επιχειρηματίας: Σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια η συμφωνία είναι να μείνουμε σε λειτουργία έως τα μέσα του Ιανουαρίου.

Ρ.Α.: Δηλαδή εννοείτε ότι μέχρι τότε σας έχει δώσει τη σχετική άδεια ο Δήμος Ρεθύμνου;

Επιχειρηματίας: Κάπως έτσι .

Ρ.Α: Επειδή εμείς βλέπουμε «ιδίοις όμμασι» ότι και κοσμοσυρροή δημιουργείται και χαρά μεγάλη προσφέρετε σε μικρούς και μεγάλους, τότε δε βλέπουμε το λόγο γιατί δεν παρατείνεται η άδεια αυτή. Εσείς σαν επιχειρηματίας επιθυμείτε την συνέχιση των «εργασιών»;

Επιχειρηματίας: Κοιτάξτε να δείτε. Ο καιρός έως τώρα δεν βοήθησε ούτως ώστε επιχειρηματικά να καλύψουμε τα έξοδα. Είναι γεγονός ότι τις «στεγνές» μέρες οι πολίτες του Ρεθύμνου μας τίμησαν δεόντως!
Τα τελευταία χρόνια ο Εθνικός Κήπος ήταν σημείο συνάντησης κυρίως των αλλοδαπών και μεταναστών της πόλης. Σε αυτό το διάστημα που λειτουργούμε είναι αλήθεια ότι καταφέραμε να ξαναφέρουμε το Ρεθυμνιώτη και την οικογένειά του στο Κήπο του.
Ενόψει και των Αλκυονίδων ημερών που αναμένονται και ήδη μάλλον έχουν κάνει δειλά την εμφάνισή τους και αναφέρομαι σε ένα 10ήμερο περίπου καλοκαιρίας, η επιχείρηση που στήθηκε εδώ αναμένει να δώσει πολλή χαρά στο κόσμο και βέβαια να ισορροπήσει και την επένδυση που έγινε.
 Σε κάθε περίπτωση εάν ο Δήμος αποφασίσει ότι πρέπει να παραμείνουμε και να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στις οικογένειες εμείς με τη σειρά μας θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το χώρο με επιπλέον καινοτομίες, καλύτερη οργάνωση, και βέλτιστη υποδομή.

Ρ.Α: Τι προβλήματα έχετε αντιμετωπίσει έως τώρα;

Επιχειρηματίας: Αν εξαιρέσουμε τον καιρό, το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπίσαμε ήταν οι πορτοφολάδες «με τις παντόφλες»!

Ρ.Α: Τι εννοείτε;

Επιχειρηματίας: Παρουσιάστηκαν κάποια κρούσματα πορτοφολάδων οι οποίοι φορούσαν παντόφλες μάλλον λόγω της Μουσουλμανικής τους καταγωγής.
Επίσης είχαμε και κάποια κρούσματα από επίσης αλλοδαπούς που κλέβανε τα κουκλάκια από το τρενάκι.
Εμείς του εκδιώξαμε και τώρα έχουμε τοποθετήσει άνθρωπο που παρακολουθεί το χώρο διαρκώς. Μάλιστα εάν τα πράγματα πάνε καλά, προτιθέμεθα να προσλάβουμε ιδιωτική εταιρία Ασφαλείας για αυτό το λόγο.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους χορηγούς μας για την στήριξή τους.

Ρ.Α: Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας.
            _______________________________________________________

Εμείς θα σταθούμε εδώ και θα πούμε ότι τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες πρέπει να χαιρετίζονται και ίσως ακόμα και να επιδοτούνται από τη τοπική αυτοδιοίκηση.

Με την ευκαιρία του ρεπορτάζ ρωτήσαμε και  αρκετούς γονείς που συναντήσαμε για το πως είδαν το νέο αυτό χώρο.
"Πνοή χαράς, εύχομαι να παραμείνει εδώ και να μην φύγει..."
"Ερχόμαστε σχεδόν κάθε μέρα και μας αρέσει πραγματικά..."
"Κάτι διαφορετικό. Μακάρι να μείνει για πάντα εδώ
..."
"Ξαναείδαμε τους Ρεθυμνιώτες στο Κήπο..."
Ήταν μερικά από αυτά που μας σχολίασαν οι παρευρισκόμενοι, στη πλειονότητάς τους... Έλληνες γονείς.

Είναι γεγονός ότι έχουμε κάνει πολλές αναφορές και έχουμε δημοσιεύσει και συγκεκριμένα άρθρα και ρεπορτάζ σχετικά με την έλλειψη ασφαλή παιδικών πάρκων  στη πόλη μας. Μάλιστα είχαμε παραθέσει και συγκριτικά στοιχεία για το πώς είναι τα πράγματα με τα παιδικά πάρκα πλέον σήμερα στην Αθήνα και πως δυστυχώς είναι η κατάσταση στο Ρέθυμνο του 2009 με εμφανή την απουσία τέτοιων ασφαλή χώρων για τα παιδιά.

Το «Σπίτι του Αη Βασίλη» στον Εθνικό Κήπο αποτελεί λύση στο πρόβλημα και προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να αγκαλιάσει αυτή την ιδιωτική  κίνηση και να συνεργαστεί με τον επιχειρηματία ούτως ώστε να παραμείνει αυτή η κατάσταση με σκοπό στον Εθνικό Κήπο του Ρεθύμνου, έναν από τους καλύτερους κάποτε στην Ελλάδα, να ξαναγυρίσει για τα καλά η Ελληνική οικογένεια - η Ρεθυμνιώτικη οικογένεια και να γίνει πόλος έλξης των «παιδιών» όλων των ηλικιών.!!!

Να τονίσουμε επίσης ότι για 1η φορά ο Εθνικός Κήπος φυλάσσεται καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας λόγω του εξοπλισμού αλλά παράλληλα προσφέρεται και ασφάλεια σε ένα χώρο που τελευταίως δεν θεωρείτο και ιδιαίτερα ασφαλής τις μεταμεσονύχτιες ώρες.
"Μαζί με το Βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα!


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία