ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Εκτύπωση
ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

  • Συνάντηση εργασίας - συζήτηση «Οι επιχειρήσεις της Κρήτης στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας». 

9/3/10

Η βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος στις νησιωτικές περιοχές παρουσιάζει ορισμένες ιδιαιτερότητες που εξετάζονται από το ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό πρόγραμμα «Συνεργασία Νησιωτικών Περιφερειών για την μεγιστοποίηση των οικονομικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων από την Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - INRES του 7ου ευρωπαϊκού προγράμματος για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. Σκοπός του έργου είναι η διαμόρφωση κοινών Σχεδίων Δράσης και στρατηγικών για την Ενεργειακή αποδοτικότητα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που εμπλέκουν στενά συνεργαζόμενα Τοπικά  δίκτυα που περιλαμβάνουν απαραίτητα τις Περιφερειακές Αρχές, Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και Τοπικές Καινοτόμες Επιχειρήσεις.

Στo έργο συμμετέχουν 3  ευρωπαϊκές νησιωτικές περιοχές:   της Κρήτης, των Καναρίων Νησιών (Ισπανία) και του Σάμσο (Δανία). Σημειώνεται ότι το νησί Σάμσο αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο, διότι το σύνολο της ενεργειακής του κατανάλωσης αντισταθμίζεται από την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Στην Κρήτη το τοπικό δίκτυο περιλαμβάνει : την Περιφέρεια Κρήτης - Ενεργειακό Κέντρο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας / Τεχνολογικό Πάρκο και τον όμιλο επιχειρήσεων ΤΕΑΒ Α.Ε. Εκτός των στρατηγικών, το έργο περιλαμβάνει συγκριτική αξιολόγηση των πρακτικών, ανταλλαγή προσωπικού και επιχειρηματιών, προώθηση της καινοτομίας στις Επιχειρήσεις και μεταφορά τεχνογνωσίας, πληροφόρηση και ενημέρωση .

Η σχετική εσπερίδα - συζήτηση « Οι επιχειρήσεις της Κρήτης στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις Εξοικονόμησης Ενέργειας» την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στις 17.00 στην Αίθουσα της Περιφέρειας Κρήτης (Πλ.Κουντουριώτη, Λιμάνι) απευθύνεται στις πάντως είδους Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους σχετικούς τομείς : εταιρίες μελετών και κατασκευών, βιοτεχνίες ηλιακών θερμοσίφωνων και λεβήτων πυρηνόξυλου, εγκαταστάτες φωτοβολταικών, ηλιακών αιολικών κλπ, εμπόρους συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, μεγάλους χρήστες (π.χ. ξενοδοχεία, βιομηχανίες) κ.α.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις μελλοντικές προοπτικές των παραπάνω επιχειρήσεων και στην ενίσχυση τους.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία