ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εκτύπωση
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8/3/10

Στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν αποτελεί έναν απλό επετειακό εορτασμό. Η οικονομική ύφεση, η αύξηση της ανεργίας και η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποτελούν προβλήματα, που πρέπει να μας οδηγήσουν στην
εφαρμογή νέων πολιτικών για την ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική ειρήνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ισότητα των φύλων εξακολουθεί να προβάλει ως επιτακτική ανάγκη.

Η οικονομική ανάκαμψη, η επιτυχία των αναπτυξιακών πολιτικών, η αναστροφή του σημερινού δυσμενούς κοινωνικού κλίματος, απαιτεί την απολύτως ίση μεταχείριση γυναικών και ανδρών. Μόνο έτσι μπορούν να συμβάλουν ισότιμα στην εφαρμογή των αλλαγών που προσδοκάμε να γίνουν.

Όμως, η Ισότητα δεν έρχεται μόνη της. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου χρειάζεται ακόμα να γίνουν πολλά για να απαλειφθούν οι πεπερασμένες αντιλήψεις διαχωρισμού των φύλων. Αντιλήψεις, που μέχρι σήμερα ευθύνονται για την δυσκολία πρόσβασης της γυναίκας στην πολιτική, τη χαμηλότερη αμοιβή της στο χώρο εργασίας, τα καθημερινά εμπόδια στη διεκπεραίωση του πολλαπλού της ρόλου. Αντιλήψεις του χτες, που είναι ανεπίτρεπτο, μέχρι σήμερα να υφίστανται και να εμποδίζουν την κοινωνική ισορροπία.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία